Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forlig om containerrater

Søgeord:

18. juli 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

588 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU-Kommissionen accepterer containerrederiers forslag om øget gennemsigtighed om fragtrater.

 

Europa-Kommissionen har accepteret det forslag, som 14 store containerrederier har forpligtet sig til at opfylde omkring annonceringen af containerrater – de såkaldte General Rate Increases (GRI).

 

Forpligtelserne har til formål at øge prisgennemsigtigheden for kunderne og for at reducere sandsynligheden for koordinerende priser.

 

Ifølge en pressemedelelse fra Europa-Kommissionen, så imødekommer rederiernes forpligtelser Kommissionens konkurrence-relaterede betænkeligheder, ved rederiernes praksis med at offentliggøre deres intentioner om fremtidige prisstigninger. Denne praksis kan ifølge Kommissionen have hævet priserne på markedet for container linjefart på ruter til og fra Europa, er i strid med EU 's konkurrenceregler.

 

Kommissær med ansvar for EU’s konkurrencepolitik, Margrethe Vestager, udtaler:

 

- Container skibsfart tegner sig for langt størstedelen af det ikke-bulk gods, der transporteres ad søvejen til og fra Europa. Konkurrencedygtige shippingruter er derfor afgørende for europæiske virksomheder og for EU 's økonomi som. helhed. De tilsagn, der tilbydes af 14 rederier vil gøre priserne for disse tjenester mere gennemsigtig og øge konkurrencen.

De 14 rederier, der har forpligtet sig til øget gennemsigtighed er CMA CGM, COSCO, Evergreen , Hamburg Süd, Hanjin, Hapag Lloyd, HMM, Maersk, MOL, MSC, NYK, OOCL , UASC og ZIM.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com