Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forsvaret tilfreds med Small Planet Airlines

Søgeord:

13. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Siden 10. april har det danske forsvar fløjet med det litauiske selskab Small Planet Airlines mellem Danmark og Afghanistan.

Siden 10. april har det danske forsvar fløjet med det litauiske selskab Small Planet Airlines mellem Danmark og Afghanistan.Det er velkendt, at der har været megen polemik i dele af pressen omkring forsvarets valg af det litauiske selskab. Det har handlet om den særlige IATA-certificering IOSA, og det har handlet om antallet af besætninger og andre fagforeningsrelaterede temaer.

 

IOSA-certificering er imidlertid ikke nødvendig for at drive chartervirksomhed, og heller ikke det selskab, der tidligere havde kontrakten på Afghanistan-flyvningerne for forsvaret, var IOSA-certificeret.

 

Men bortset fra polemikken: Det nye samarbejde kører til alle brugeres tilfredshed. Og brugerne er de danske ISAF-styrker, der flyves til og fra missionerne i Afghanistan, dels i forbindelse med udskiftninger af kontingenter, dels i forbindelse med ferier, orlov og andre tjenstlige forhold.

Set fra forsvarets side er det også tilfredsstillende, at den nye samarbejdspartner har flykapacitet til at stille med en reserve, hvis der er problemer med et fly. Det var den tidligere leverandør ikke i stand til, da der kun var eet fly til rådighed.

 

- Læg dertil, at vore flyvninger nu foregår med et moderne Airbus A320 fly i en konfiguration, der giver endda rigelig benplads til passagererne. Og det er jo ofte garderstore soldater, der virkelig kræver plads til benene på den lange flyvning, siger pressetalsmanden.

 

Det er DSV Projects, Air Chartering, en forretningsenhed inden for DSV Air & Sea, der står som broker for flyoperationerne på vegne af det danske forsvar.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com