Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forsvarsminister så antipirateri-øvelse

Søgeord:

21. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

503 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Besøgte danske styrker ud for Afrikas østkyst.

For første gang har den nye forsvarsminister Peter Christensen besøgt en af Forsvarets udsendte enheder. I weekenden var forsvarsministeren om bord på støtteskibet Absalon, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst.

 

Absalon deltager lige nu i NATO’s antipirateri-operation Ocean Shield ud for den østafrikanske kyst. Her bidrager skibet, ligesom danske orlogsskibe har gjort jævnligt siden 2008, til den internationale indsats mod pirateri.

 

Under besøget overværede forsvarsminister Peter Christensen blandt en antipirateri-øvelse, hvor han på tæt hold oplevede, hvordan de danske udsendte - sammen med deres internationale samarbejdspartnere i operationen - bidrager til, at truslen fra piraterne ud for Afrikas Horn er faldet markant.

 

Og det var en meget imponeret forsvarsminister som under besøget udtalte:

- Det er første gang, at jeg som forsvarsminister besøger en af Forsvarets udsendte enheder. Og jeg må sige, at jeg særligt er imponeret over den professionalisme, dygtighed og det engagement, som vores danske udsendte lægger for dagen herude i den virkelige verden, hvor det rigtig gælder.

 

- Jeg er ved dette besøg i den grad blevet bekræftet i, at det danske forsvar yder en kæmpe indsats - også her i farvandet ud for Afrikas Horn, som i dag er markant sikrere at sejle i for søfolk og andre sejlende, end det var for blot få år siden. Det kan vi takke vores danske mænd og kvinder i uniform for - og det er lige præcis, hvad jeg også har gjort, mens jeg har været om bord på skibet. Det fortjener de, fortæller forsvarsministeren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com