Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fragtfremgang trækker op

Søgeord:

19. november 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

825 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS opjusterer 2015-forventninger efter løsning på Kanal-strid.

 

Færge- og ro/ro-rederiet DFDS A/S hentede et rekordresultat i tredje kvartal. Derfor opjusterer rederiet nu forventningerne til driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) til et sted mellem 2,0 og 2,1 milliarder kroner. DFDS’ ledelse har hidtil stillet aktionærerne et driftsresultat på mellem 1,8 og 1,9 milliarder kroner i udsigt.

 

EBITDA steg i tredje kvartal med 35 procent til 843 mio. kroner.

- Med vores investering i kundefokus og konstante jagt på mere effektiv drift kunne vi drage fordel af væksten i flere af vores nøglemarkeder og opnå et rekordresultat i tredje kvartal, siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS A/S.

Fragt og passagerer

Resultat før skat og særlige poster blev 595 mio. kroner – en fremgang på 59 procent.

Bag det fornemme resultat ligger en omsætningsfremgang på seks procent i forhold til samme kvartal i 2014. Organisk er omsætningen øget med hele 11 procent.

 

Over de seneste 12 måneder er omsætningen øget med fire procent til 13,2 milliarder kroner.

 

Det er dels en fremgang i passagertrafikken på 11 pct. og en fremgang på fragttrafikken på ni procent, der trækker rederiets nøgletal op. Også logistik-divisionen bidrager med en omsætningsfremgang på ni procent.

 

Rederiet melder om fremgang i alle fem shipping-divisioner.

Løst Kanal-knude

Med DFDS overtagelse af dele af konkurrenten MyFerryLinks aktiviteter på ruten Dover-Calais har rederiet opnået ro på Den Engelske Kanal. Det har også bidraget til fremgangen.

 

Når rederiet har gennemført overtagelsen af MyFerryLink-aktiviteterne fra fagforeningskooperativet SCOP Seafrance og de to færger Rodin og Berlioz fra Eurotunnel i løbet af første kvartal næste år, vil DFDS A/S sejle med seks færger på Calais-Dover-ruten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com