Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fransk-amerikansk milliard-aftale

Søgeord:

4. november 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1977 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Alstom frasælger elektricitets-aktiviteter.

Den store franske ingeniørvirksomhed Alstom, der indtil for kort tid siden har beskæftiget sig med teknologi inden for elektricitet og transport, har frasolgt selskabets elektricitets-aktiviteter (Power generation & Grid) til den amerikanske teknologikoncern General Electric for det astronomiske beløb af 92,5 mia. kr. (12,4 mia. euro).

 

Handlen betyder, at Alstom fremover vil fokusere fuldt ud på selskabets transportaktiviteter, fortæller selskabet.

 

- Dette repræsenterer en vigtig milepæl i Alstoms historie. Vi sikrede en win-win aftale med General Electric, der beskytter interesserne hos medarbejderne og kunderne i energi-forretningen, og samtidig forstærker Alstoms positionering i transportindustrien. I dag er Alstom førende på et globalt og voksende jernbane-marked og vil være afhængig af en solid økonomisk base for at støtte vækststrategien, lyder det i en skriftlig kommentar fra Patrick Kron, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i Alstom.

Provenuet fra salget anvendes blandt andet til at købe General Electrics signalaktiviteter for 5,22 mia. kr. samt en reinvestering i tre joint ventures med General Electric til en værdi af omtrent 18 mia. kr.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com