Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fransk vejafgift udsat på ubestemt tid

Søgeord:

12. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den franske regering har oplyst, at man udsætter den planlagte vejafgift – ECOTAX – på ubestemt tid, oplyser Danske Speditører.

Den franske regering har oplyst, at man udsætter den planlagte vejafgift – ECOTAX – på ubestemt tid, oplyser Danske Speditører.Vejafgiften skulle ellers være trådt i kraft den 1. januar 2014, men efter voldsomme protester fra dele af det franske erhvervsliv, tages afgiften nu af bordet indtil videre.

 

Der er mange ligheder med situationen i Danmark først på året, hvor regeringen også tog planerne om en vejafgift for lastbiler af bordet. Dette med udgangspunkt i, at vejafgiften mødte stor modstand fra dele af dansk erhvervsliv.

 

I Frankrig er vejafgiften taget af bordet da der politisk opstod usikkerhed, om vejafgiftens effekt på fransk erhvervslivs konkurrence-evne. Tilsvarende politiske overvejelser gjorde sig gældende, da man i Danmark fjernede planerne om en vejafgift for lastbiler.

Det er dog værd at bemærke sig, at vejafgiften i Frankrig kun er udsat på ubestemt tid.

 

Danske Speditører er under alle omstændigheder tilfredse med udsættelsen af ECO-TAXEN.

 

-Vi havde dog gerne set, at afgiften helt blev taget af bordet, da omfanget af den nye vejskat i Frankrig, ikke klart var defineret i forhold til hvilke strækninger der var omfattet. Blandt andet kunne der sås tvivl om, hvorvidt privatejede motorvejsanlæg i Frankrig, var omfattet af den nye vejskat. Danske Speditører er derfor i dialog med CLECAT med henblik på en afklaring af disse uklarheder, hedder det i en nyhedsmail.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com