Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fredericia får flere jern i ilden

Søgeord:

1. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1181 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udskibning af genbrugsjern.

Genvindingsvirksomheden Bradals Produkthandel flytter oplagringen og udskibningen af genbrugsjern til Fredericia Havn.

 

Det skriver ADP A/S, der administrerer havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, i en skriftlig meddelelse.

 

Adgang til større markeder

Bradals Produkthandel forarbejder og forhandler genbrugsjern til markeder i hele Europa, og virksomhedens eksport og import af produkter vil over de næste mange år foregå fra Fredericia Havn.

 

En afgørende konkurrenceparameter for den danske genvindingsbranche er pris og mængde, og ved at flytte oplagringen og udskibningen af genanvendeligt jern til Fredericia Havn får Bradals Produkthandel nogle konkurrencemæssige fordele, siger Thomas Bradal, administrerende direktør i Bradals Produkthandel.

 

- På Fredericia Havn får vi adgang til kajnært areal direkte ud til 15 meter vand, og det giver os mulighed for at samle godset på større skibe på helt op til 30.000 tons og få det udskibet til vores hovedmarked i Tyrkiet, som er verdens største forbruger af genanvendeligt jern. Vi kan dermed konkurrere med de største aktører i Europa, siger Thomas Bradal.

Totalløsning

ADP A/S er i gang med en udvikling, hvor arealer og faciliteter på Fredericia Havn bliver tilpasset til ny forretning og stigende mængder af gods fra eksempelvis genvindingsindustrien.

 

- Vi ser i øjeblikket en tendens til, at stigende godsmængder konsolideres i de store europæiske transportkorridorer. Netop på grund af Fredericia Havns centrale beliggenhed i forhold til internationale markeder, vores vanddybde og den nemme adgang til motorvejsnettet udvikler vi havnens arealer og faciliteter til fremtidens godstrømme, siger Rune Dalgaard Rasmussen, marketingdirektør i ADP A/S.

 

Bradals Produkthandel og ADP har indgået en længerevarende aftale, som betyder, at Bradal over de kommende år kan konsolidere deres import- og eksportaktiviteter i Fredericia.

 

- Vi ser frem til samarbejdet med ADP, og det har været afgørende for os at få en samarbejdspartner, som har investeringsvillighed og som kan tilbyde os en totalløsning i forhold til håndtering, oplagring og udskibning af genanvendeligt jern, slutter Thomas Bradal.

Den første prøveudskibning finder sted i løbet af marts måned, og dette vil samtidig være optakt til klargøring af arealer og faciliteter. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk