Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Frederikshavn: Færgehavn udvikles og optimeres

Søgeord:

11. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2287 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stena Line og Frederikshavn Havn A/S aftaler udvikling og optimering af færgehavnen i Frederikshavn.

Stena Line og Frederikshavn Havn A/S aftaler udvikling og optimering af færgehavnen i Frederikshavn.Aftalen betyder i første omgang, at bygningerne der tidligere husede Havnesuper og Seacat, samt to mindre bygninger beliggende Sydhavnsvej 4-6, nedrives. Det giver helt nye muligheder på arealet for færgepassagerer, færgeselskabernes fragtkunder og byens borgere.

 

Frederikshavn Havn vil nu i samarbejde med Stena Line, Færgeselskabet Læsø og Frederikshavn Kommune kigge på mulighederne for at optimere trafikafviklingen til og fra samt på færgehavnen.

Bedre godshåndtering

Magnus Hallberg, adm. direktør Stena Line Danmark A/S, udtaler:

 

- Aftalen med Frederikshavn Havn gør, at vi får frigjort yderligere arealer til vores godshåndtering samtidig med, at vi får en forskønnelse af området, som vil give vores passagerer en anden oplevelse i forbindelse med deres rejse med Stena Line.

Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn A/S fortsætter:

 

- Vi får en unik mulighed for at kigge overordnet på hele færgehavnen i samarbejde med vores kunder og få skabt nogle nye rammer, der tilgodeser passagerer, fragtkunder og byens borgere. Vi har en rigtig god dialog med Frederikshavn Byfond og Frederikshavn Kommune omkring de fremtidige muligheder for at skabe aktiviteter på området omkring Paradiskajen, som vil binde by og havn tættere sammen – med en udtalt respekt for de havneaktiviteter, der omkranser arealet.

Identitet og udvikling

Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn og formand for Frederikshavn Byfond, tilføjer:

 

- Det er en fantastisk mulighed for at forbinde by og havn. Denne mulighed skal vi udnytte til fordel for både handelslivet, frederikshavnerne og byens gæster. Havnen er en vigtig del af byens identitet og udvikling, så derfor er det meget positivt, at havnen har lyst til at inddrage både Byfonden og Frederikshavn Kommune i nytænkning af området. Jeg er spændt på at se, hvad der kommer til at ske på Paradiskajen de næste par år, men jeg er sikker på, at det bliver til glæde for alle parter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com