Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Frederikshavn Havn bliver kommunal selvstyrehavn

Søgeord:

3. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Næsten ti år som aktieselskab er slut for Frederikshavn Havn, der som kommunal selvstyrehavn ser muligheder i at optage lån til havneudvidelser i kommunekredit.

Næsten ti år som aktieselskab er slut for Frederikshavn Havn, der som kommunal selvstyrehavn ser muligheder i at optage lån til havneudvidelser i kommunekredit.Nyheden blev offentliggjort i det danske cvr-registers selskabsregistreringer i går torsdag, og i dag bekræfter Frederikshavn Havns projektdirektør, Preben Reinholt, havnens nye selskabsform over for Danmarks Transport-Tidende:

Muligheder i kommunekredit

- Vi står over for at skulle finansiere vores havneudvidelse, og derfor har vi undersøgt markedet for finansieringsmuligheder. Men som aktieselskab har vi ikke mulighed for at optage lån i kommunekredit, som vi ville have som kommunal selvstyrehavn, siger Preben Reinholt.

 

Han fortæller, at Frederikshavn Havn derfor vurderede de ekstra forretningsmuligheder, der var i at fortsætte som aktieselskab. Blandt andet, at havnen kan finansiere en del af kapitalen i alliancer uden for havnens område.

- Vi vurderede, at tabet af de forretningsmuligheder ikke kunne stå mål med at kunne optage lån i kommunekredit. Fordelene er så store i kommunekredit, så vi altså besluttede at realisere, at Frederikshavn Havn igen skulle være kommunal selvstyrehavn, siger Preben Reinholt.

Uændret organisation

Han fortæller yderligere til Danmarks Transport-Tidende, at den nye selskabsform ikke får betydninger for organisationen.

 

- Dagligdagen forbliver uændret, og vi bibeholder organisationen. Det er en virksomhedsoverdragelsesordning, der hverken får indflydelse på personale, medarbejdere, direktion eller bestyrelse. Det er en ren og skær overvejelse i, hvordan vi kan låne til mest favorable vilkår, siger han.

 

Projektdirektøren tilføjer, at heller ikke kunder, havnens virksomheder eller naboen Flådestationen vil komme til at mærke noget til den nye selskabsform.

Frederikshavn Havn har været et aktieselskab siden 2005, hvor det blandt andet var et ønske fra Christiansborg, at havnene skulle sende et signal om, at de var kommercielle virksomheder.

 

Frederikshavn Kommune ejer fortsat alle aktier i havnen, som den også gjorde tidligere. /

anga

Foto: Grafisk illustration af de kommende havneudvidelser på Frederikshavn Havn. (Frederikshavn Havn)

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com