Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fremgang for Aarhus Havn

Søgeord:

19. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

662 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stigende omsætning på de fleste hylder.

445.000 containere, 1.000.000 tons olie og 1.000.000 personbiler blev sidste år transporteret ind eller ud af Aarhus havn på ca. 5.500 skibe.

 

Ovenstående er blot nogle af de aktiviteter, der er årsag til, at Aarhus Havn i 2015 kunne realisere en fremgang i omsætningen på 4 pct., hvilket gav en nettoomsætning på 246 mio. kr. Både skibs- og kajafgifter samt udlejning af arealer gav fremgang, mens serviceydelser var status quo i forhold til året før.

Større overskud

Det samlede resultat for 2015 er betydeligt større - 81 procent-  end i 2014, hvilket bl.a. skyldes en ekstraordinær indtægt fra salg af anlægsaktiver på 48 mio. kr., som således bidrager væsentligt til det  samlede realiserede overskud på 84 mio. kr.

 

Der er grund til optimisme, hvis man kigger på de enkelte forretningsområder. Antallet af containere, der blev løftet over kaj, steg med hele 5 pct., mens fx Hamburg Havn i samme periode havde en tilbagegang på ca. 13 pct. Aarhus Havn var i forvejen Danmarks største containerhavn med en markant markedsandel på ca. 60 pct.

 

-Med en stigning på 5 pct. har vi taget yderligere markedsandele i Danmark, men også i forhold til Hamburg. Jeg er godt tilfreds med det resultat, når vi samtidig ved, at væksten er drevet af eksporten, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen. 

Også på bulkområdet, som består af landbrug, byggematerialer, genbrug og energi, lykkedes det Aarhus Havn at realisere en mindre stigning på trods af OW Bunkers konkurs i 2014. En ny operatør formåede at indhente de første måneders tab – bl.a. fordi flere containerrederier nu har valgt Aarhus som bunkringshavn.

 

Den største fremgang er et plus på 14 procent i antallet af personbiler mellem Aarhus og Odden. Det betød samtidig, at der for første gang nogensinde blev overført mere end 1 mio. personbiler på den strækning.

Tilfredshed

Den samlede godsomsætning steg med 2 pct., hvilket er dobbelt så meget som den stigning, der blev realiseret i samtlige danske havne, hvor godsomsætningen steg med 1 pct. i samme periode.

 

Jakob Flyvbjerg Christensen er tilfreds med årets resultat og kalder det ”som forventet”.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com