Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fremgang i DFDS

Søgeord:

28. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2291 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Resultatet før skat forbedret med 36 procent til 367 mio. kroner.

Resultatet før skat forbedret med 36 procent til 367 mio. kroner.Færge- og ro-ro-rederiet DFDS A/S formåede at få det bedste ud af en beskeden omsætningsfremgang på tre procent til 12,1 milliarder kroner i 2013.

 

Driftsresultatet blev forbedret med 11 procent til 1,2 mia. kroner og resultatet før skat og særlige poster blev forbedret med godt og vel en tredjedel til 367 mio. kroner.

 

Højere kapacitetsudnyttelse kombineret med effektivisering af driften betød at rederiet kunne notere en forbedring af driftsmarginalen fra 9,3 pct. I 2012 til 10 pct. i 2013.

 

- Fremgangen er opnået gennem dels skarpt fokus på kunderne, som har styrket vores markedsandele, dels vores vedvarende effektivisering af driften. Vi har nydt godt af vækst på Nordsø-markedet, men lidt lavere aktivitet i Rusland reducerede mængderne på Østersøen. På den engelske Kanal forbedrede vi resultatet, men området udgør fortsat en stor udfordring, udtaler DFDS’ administrerende direktør Niels Smedegaard i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet.

Udlodning

Aktionærerne kan glæde sig over en stor udlodning på i alt 386 mio. kroner – delvist direkte i form af udbetaling af udbytte på i alt 186 mio. kroner og dels ved at rederiet igangsætter et nyt opkøb af egne aktier for 200 mio. kroner.

 

Det er en målrettet indsats for at frigøre arbejdskapital for over DKK 300 mio, som bidrog til at øge pengestrømmen fra driften til DKK 1,5 mia. som gør den store udlodning mulig.

2014-forventninger

- DFDS står stærkt– både økonomisk og strategisk, selv om væksten på vores markeder forventes at forblive lav, og konkurrencepresset uændret vil være hårdt. Vi vil arbejde videre med at skabe synergier ved at udvide vores europæiske netværk gennem køb af virksomheder i 2014. Vores fokus på forbedringer og effektivisering fortsætter med fuld styrke, siger Niels Smedegaard.

Rederiet venter en omsætningsfremgang på omkring seks procent – heraf kommer to procent ved helårseffekten af tidligere opkøb.

 

Driftsresultatet (EBITDA) forventes at blive DKK 1.250-1.400 mio. før særlige poster.

Kanalen trækker ned

Resultatet vil i 2014 fortsat være påvirket negativt af driften på Kanalen, uanset de engelske konkurrencemyndigheders endelige afgørelse i maj. Investeringerne forventes at udgøre omkring DKK 1,1 mia.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com