Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fremstød i Østen

Søgeord:

23. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1678 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Erhvervsministeren og Rederiforeningen besøger Kina.

I dag indleder erhvervsminister Brian Mikkelsen sit første erhvervsfremstød til Kina i den nuværende ministerperiode. Han rejser til Kina sammen med repræsentanter for det Blå Danmark, for blandt andet at besøge de danske rederiers største marked.

 

Danske rederier har en lang historie med Kina. Den første skibsfartsaftale mellem Danmark og Kina blev underskrevet i 1974, da den kinesiske økonomi begyndte at åbne sig for omverdenen. Siden da er Kina blevet danske rederiers vigtigste marked med en årlig eksport på ca. 29 mia. kr. Det er derfor velvalgt, at erhvervsminister Brian Mikkelsen i dag rejser til Kina sammen med repræsentanter fra det Blå Danmark.

 

-Kina spiller jo en særlige stor rolle for de danske rederier, som det største marked overhovedet. Derfor er det min ambition under de kommende dages besøg at få sendt meget tydelige signaler om, at Danmark også fra politisk hold gerne vil i dialog på det maritime område og om et tættere handelssamarbejde. siger Brian Mikkelsen.

Under besøget i Kina vil ministeren bl.a. underskrive en aftale om grøn skibsbygning med det kinesiske industriministerium. Derudover skal ministeren mødes med den kinesiske transportminister Li Xiaopeng . Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening deltager i mødet.

 

-Jeg ser frem til at knytte stærkere bånd mellem Kina og dansk skibsfart. Kina er de danske rederiers største marked og står for godt 14 procent af rederiernes eksport, så det er bestemt et vigtigt marked indenfor mange typer af skibsfart. Derudover er danske rederier også en storkunde hos de kinesiske værfter, da ca. halvdelen af rederiernes bestillinger sker i Kina. Sidst men ikke mindst ser vi, at Kina fylder stadig mere på den handelspolitiske scene, så det er positivt, at regeringen har fokus på de kinesiske muligheder, siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com