Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fri konkurrence mærkes ikke

Søgeord:

3. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

867 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ringe effekt for genbrugsaffald.

Selv om affaldet til genanvendelse på papiret har været udsat for markedskræfternes frie spil i cirka fem år, har det ikke haft nogen væsentlig økonomisk effekt for affaldstransportørerne.

 

Det kunne deltagerne på Danaffalds generalforsamling konstatere.

 

Danaffalds sekretær, chefkonsulent Lisbet Hagelund har set nærmere på forholdene og kunne oplyse, at »Folketingets beslutning om at markedsudsætte det genanvendelige erhvervs affald ikke helt er blevet indfriet .«

 

Hovedårsagen er, at de mange kommunale anlæg, der blev etableret, mens kommunerne stod for indsamlingen og behandlingen af affaldet, har fået dispensationer til at fortsætte i længere tid end, hvad planen for deres nedtrapning forudsatte.

 

Derfor har kommunerne fortsat domineret markedet for det genanvendelige erhvervsaffald.

 

Effekten af markedsudsættelsen af det genanvendelige affald er under evaluering. I slipstrømmen af evalueringsrapporten vil der blive set nærmere på, hvordan den oprindelige beslutning om markedsudsættelse kan bringes helt på sporet.

Udskift tunge kloakdæksler

I sin beretning oplyste formanden John Andersen, at Danaffald arbejder på at forbedre arbejdsforholdene for de ansatte i slamsugerbranchen. Her døjer man med, at medarbejderne skal løfte mange tunge kloakdæksler hver dag.

 

-Arbejdet går godt om end meget langsomt, for arbejdet handler grundlæggende om at få andre til at mobilisere vilje til at gøre noget for branchens medarbejdere, sagde han.

 

Krav udvandes

John Andersen støttede DTL´s kamp for et hjemligt transportmarked på fair vilkår.

 

-Presset fra udlandet kan meget vel ramme affaldsområdet. Transportministeren lægger nemlig op til at udvande betydningen af godskørselslovens krav om, at vognmændene skal følge kollektive overenskomster. Det kan åbne for aftaler under det almindelige overenskomstniveau.

Nye medarbejdere kræver nyt

Generalforsamlingen satte også fokus på rekruttering af nye medarbejdere.

 

DTL-konsulent Kurt Rinhack orienterede om de gode muligheder for at opnå tilskud til lærlinge, praktikforløb og meget mere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com