Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første Pullman-krydstogtsanløb i Malmø

Søgeord:

14. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Copenhagen-Malmö Port har netop indviet den nye krydstogtsterminal på Grimsbygatan i Malmø.

Copenhagen-Malmö Port har netop indviet den nye krydstogtsterminal på Grimsbygatan i Malmø.Terminalen – der er et ombygget pakhus – blev indviet i forbindelse med den spanske rejsegigant Pullmann Tours første krydstogtsskib Empress anløb Malmö.

 

De ca. 35.000 rejsende, der kommer pr. sæson, forventes at sikre et stort opsving i turistbranchen.

 

– Dette er et vigtigt og længe ventet skridt mod at gøre Malmø til en etableret krydstogtdestination. Med denne udvikling skaber vi desuden mere plads til de store krydstogtskibe i København, siger Johan Röstin, administrerende direktør for CMP, der på længere sigt regner med mere krydstogttrafik med små og mellemstore skibe til Malmø.

 

Den nye krydstogtterminal blev indviet af formanden for kommunalbestyrelsen, Kent Andersson.

Det er det gamle havnemagasin M 16 i Frihamnen, der nu er bygget om til krydstogtterminal. For nylig færdiggjorde man også en gang- og cykelsti, der går fra Frihamnen og ind til Malmø centrum.

1800 turister per anløb

I forbindelse med alle fartøjsanløb ankommer der ca. 1.800 spanske krydstogtpassagerer til Frihamnen via Malmö Airport. Lige så mange rejsende afslutter samme dag deres krydstogt og vender tilbage til Madrid og Barcelona på en af Pullmanturs flyvninger. Denne strøm af passagerer skaber en række nye arbejdsmuligheder i form af bl.a. guider, buschauffører, indtjekningspersonale, velkomstpersonale og bagagehåndtering.

 

– Dette er helt klart blandt det mest positive, der er sket Malmø, når vi snakker turisme. Krydstogtaktiviteterne styrker turistbranchen i form af arbejde og turistøkonomiske indtægter og gør byen mere attraktiv internationalt. Med det udflugtsprogram, som de rejsende kan deltage i, får andre udflugtsmål i Øresundsregionen også mulighed for at profilere sig, siger Johan Hermansson, turistdirektør, Malmö Turism.

CMP, Malmö Airport og Pullmantur har i lang tid haft et tæt samarbejde for at skabe et godt krydstogtprodukt, hvor transporten mellem fly og skib har stået i fokus.

 

– Sammen har vi skabt et attraktivt tilbud, der er nemt for de rejsende. Det var det, der gjorde, at Pullmantur i sidste ende valgte Malmö, siger Peter Weinhandl, lufthavnschef, Malmö Airport.

 

Kontrakten løber til og med 2015.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com