Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første suge-blæsebil med automatisk til- og frakobling

Søgeord:

19. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2274 gange

Læses i øjeblikket af:

1

VBG’s MFC-kobling gør livet nemmere, sikrer et bedre arbejdsmiljø og er en god investering ved mindst tre daglige til- og frakoblinger.

VBG’s MFC-kobling gør livet nemmere, sikrer et bedre arbejdsmiljø og er en god investering ved mindst tre daglige til- og frakoblinger.Derfor har vognmand Lars Lund Pedersen valgt systemet til sin nye Scania.

 

Opbygger Carsten Petersen fra Nordjysk Blæser-Service har med stor interesse – samt indtil for nylig en vis portion skepsis – fulgt koblingssystemet MFC (Multi Function Coupling) fra VBG, der integrerer alle hydraulik-, el- og luftforbindelser og muliggør automatisk til- og frakobling, uden at chaufføren behøver forlade førerhuset.

 

Nu har han opbygget Danmarks første MFC-udrustede suge-blæsebil, en Scania R730 med tripelbogie, som netop er leveret til vognmand Lars Lund Pedersen fra Falsbjerg.

 

-Dels tvivlede jeg på, om MFC giver en fornuftig totaløkonomi for vognmanden, og dels på, om der var plads til at montere MFC på suge-blæsebiler grundet celleslusen bagpå. Efter at have lavet beregninger på tilbagebetalingstiden er det imidlertid blevet klart for mig, at MFC er en god investering til alle biler med mindst tre daglige til- og frakoblinger. Samtidig har jeg i praksis erfaret, at trækket faktisk er meget nemt at montere på suge-blæsebiler, siger Carsten Petersen, der nu aktivt anbefaler MFC til sine kunder.

-Min eneste anke går på tidsforbruget til montering af de mange tilslutninger på den beskedne plads, tilføjer opbyggeren. Han henviser i øvrigt til et regneark fra VBG, der beregner tilbagebetalingstiden på MFC med udgangspunkt i individuelle udgifter og brugsmønstre.

 

MFC gør det muligt at udføre samtlige handlinger ved til- og frakobling på få sekunder – uden at forlade førerhuset. Ved tryk på en knap igangsættes indstyringen vha. ultralydssensorer. Herefter sker automatisk tilkobling af påhængsvogn og alle forbindelser, mens man kan følge med i displayet på instrumentpanelet. MFC forebygger dermed også tilkoblingsskader, der fører til buler samt ødelagte slanger og kofangere, og kan for nogle overflødiggøre bakkamera.

 

Systemet indeholder en koblingsdel med integreret trækbjælke, display til indbygning i instrumentbrættet, trækkile samt tilslutningsanordning til elektricitet og pneumatik. MFC fås både med og uden hydraulik, og MFC’en til vognmand Lars Lund Pedersen er leveret med tostrengs hydrauliktilslutning.

-Da jeg så alle fordelene, blev jeg hurtigt overbevist om, at merprisen er givet godt ud. Det bekræftes af VBG’s beregningssystem samt af samtaler med andre vognmænd. Derfor var beslutningen ikke svær at tage, siger thyboen, der skal bruge den nye suge-blæsebil til at levere foder og afhente korn hos landmænd. Han er nødt til at koble fra for at kunne anvende forvognens blæseanlæg, siger Lars Lund Pedersen.

 

MFC’en tegner til at blive en god investering for Lars Lund Pedersen, som typisk har fem daglige til- og frakoblinger, og som takket være mindre slitage på koblingen også ser frem til at spare vedligeholdelsesudgifter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com