Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fuld fart på elektronikken

Søgeord:

30. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

630 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sidste hindringer er ryddet af vejen.

Speditører over hele landet har arbejdet på det i årevis, Danske Speditører har presset på for det og nu er det en realitet. De sidste formelle hindringer for at sætte fuld fart på elektroniske fragtbreve er ryddet af banen.

 

En generel EU-forordning om digitalisering træder i kraft 1. juli 2016. Derudover har Folketinget netop vedtagen en lov om ”supplerende bestemmelser til forordningen om elektronisk identifikation og tillidstjenester til brug for elektroniske transaktioner på det indre marked”.

 

Det får nu juridisk chef i Danske Speditører, Rasmus Køie, til at forvente, at speditionsvirksomheder over hele landet nu kan bruge elektroniske fragtbreve i et helt andet omfang og på en helt anden måde end tidligere.

- Ud fra min bedste juridiske vurdering er det fra 1. juli 2016 muligt at gøre det, som ikke har været lovligt tidligere, nemlig at oprette CMR-fragtbreve elektronisk uden at skulle bruge for eksempel NemID eller lignende besværlige systemer. Det åbner for at bruge en teknisk løsning, der kan imødekomme kravene om sikker identifikation, datasikkerhed og effektivitet, samtidig med at løsningen er nem at have med at gøre i det daglige, siger Rasmus Køie.

 

Dermed kan CMR-transportaftaler nu lettere indgås elektronisk, således at transporterne også kan gennemføres, dokumenteres og afsluttes via en underskrift på en PDA lavet med en finger, en stilo, e-pen eller lignende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com