Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fusion skaber ny stærk kørsel i autobranchen

Søgeord:

3. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

AutoBranchen Danmark er en realitet, når Danmarks Automobilforhandler Forening (D•A•F) og Foreningen af Auto- og Industrilakerere (FAI) fusionerer 1. januar 2014.

AutoBranchen Danmark er en realitet, når Danmarks Automobilforhandler Forening (D•A•F) og Foreningen af Auto- og Industrilakerere (FAI) fusionerer 1. januar 2014.Dermed etableres autobranchens stærkeste og bredeste platform.

 

På ekstraordinære generalforsamlinger i Danmarks Automobilforhandler Forening og Foreningen af Auto- og Industrilakerere er fusionen vedtaget med overvældende flertal. Brancheorganisationen AutoBranchen Danmark bliver dermed en realitet fra 1. januar 2014.

 

Formændene for begge organisationer glæder sig over generalforsamlingernes resultat.

 

-Med AutoBranchen Danmark får vi en meget bredere og stærkere platform at arbejde ud fra, og vi vil kunne tilbyde vores medlemmer langt mere, end vi gør i dag. Udviklingen inden for autobranchen går stærkt. Derfor er det vigtigt, at vi taler med en stærk stemme i fremtiden, siger Knud Nielsen, formand for DAF.

Lasse Jæger Jensen, formand for FAI, kalder generalforsamlingernes ’ja’ til fusionen for en historisk beslutning, og han tilføjer:

 

-Vi har søsat et banebrydende projekt, der samler to af branchens vigtigste organisationer under et navn. Dermed får vi også en unik faglig platform for reparation og salg af biler i Danmark.

 

AutoBranchen Danmark bliver organisation for 800 bilforhandlere samt bil- og lakeringsværksteder med i alt 1.100 forretningssteder. Organisationens medlemmer beskæftiger 20.000 personer og omsætter for i alt 50 mia. kr.

 

Konkret vil AutoBranchen Danmark bestå af to sektioner – en salgs- og en eftermarkedssektion. Ny administrerende direktør for hele organisationen bliver DAFs nuværende administrerende direktør Jens Brendstrup, der også får ansvaret for salgssektionen. FAI’s direktør Michael Nørregård får titel af underdirektør, blandt andet med ansvar for eftermarkedssektionen.

De to moderforeninger fusionerer også deres arbejdsgiverforeninger, der under navnet AutoBranchens ArbejdsgiverForening kommer til at repræsentere en lønsum på ca. 1 mia. kr.

 

Sekretariaterne for DAF og FAI har siden efteråret 2011 delt kontor i Autobranchens Hus i Taastrup.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com