Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fuso Canter med firehjulstræk

Søgeord:

25. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fuso Canter produktprogrammet er suppleret med 4x4 modeller med 6,5 ton totalvægt.

Fuso Canter produktprogrammet er suppleret med 4x4 modeller med 6,5 ton totalvægt.Blandt de største fordele er frihøjde på op til 320 millimeter, differentialespærre på bagakselen, valg af enkelt, eller dobbeltkabine, to akselafstande og 175 hestekræfter stærk Euro-5 og EEV motor.

 

I lighed med de konventionelle 4x2 Fuso Center modeller, leveres også 4x4 modellerne med opdaterede førerhuse. Et særligt kendetegn ved den nye Canter 4x4 er et dynamisk fronteksteriør, som understreger at der her er tale om en on-offroad bil.

 

Blandt andet er det V-formede kølergrill, med dets stærke linjer og fremtrædende logo særlig iøjnefaldende. Derfor passer eksteriøret perfekt ind i Canters nuværende stil koncept.

 

Canter Fuso 4x4 er udstyret med et to farvet designet cockpit med materialer af høj kvalitet, som er behagelig at røre ved, og både fører og passager/passagerer har stor gavn af endnu bedre adgangsforhold fra venstre mod højre gennem førerhuset.

Runde udluftnings dyser omgiver instrumentpanelet, som i øvrigt er monteret med let læselige instrumenter. Herunder et multifunktionsdisplay der indeholder oplysninger som tid og distance, samt en computer der beregner brændstofforbruget og et display der viser status for partikelfilter.

 

Både førerens og passagernes stole har integrerede nakkestøtter. Derudover er en mekanisk affjedret førerstol med en justerbar armlæn som standard.

 

Canter 4x4 er drevet af en fire cylindred turbo dieselmotor med Euro V og EEV certificering. Der er tale om en 3 liters som leverer 175 hestekræfter ved 3500 omdrejninger/minuttet og genererer et drejningsmoment på 430 Nm, der er til rådighed ved 1600 - 2900 omdrejninger/minuttet.

 

Den topmoderne motor, med typebetegnelse 4P10 repræsenterer den nyeste teknologi med blandt andet to kædetrukne overliggende knastaksler og fire ventiler per cylinder, en udstødningsgas turbolader med variabel turbine geometri, common rail indsprøjtningssystem og piezo injektorer til optimal brændstofudnyttelse..

Den øgede nyttelast og væsentligt reducerede vedligeholdelsesomkostninger har bidraget til at forbedre omkostningseffektiviteten. Derudover medvirker 40,000 kilometer serviceintervaller også til en markant reduktion af udgifter til vedligeholdelse.

 

For at sikre optimal beskyttelse af miljøet, og opnå såvel euro-5 som EEV godkendelse, er 3-liters motoren monteret med både SCR-teknologi og EGR.

 

Ifølge chefen for Fuso Canter Danmark, Carsten Berg, forventes ikke særlig stor afsætning af 4X4 bilerne i Danmark.

 

-Vi betragter dem nærmest som et nicheprodukt, der kan afsættes i noget der ligner 15 til 20 eksemplarer pr. år siger han og fortsætter.

 

-Eftersom der er tale om en alsidig bil, der kan bruges til stort set alle mindre transportopgaver er det ikke særligt svært at finde frem til kundegrundlag. Men bilen vil i første omgang, formodentlig blive interessant for brancher som brøndborer, entreprenører og kommuner i Syddanmark og for kunde i Grønland og på Færøerne.

Med hensyn til priser oplyses, at modellen med enkeltkabine vil blive sat til 390.000 kroner, mens modellen med dobbeltkabine kommer til at koste 393.000 kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com