Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fynske havne fyldt med optimisme

Søgeord:

7. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De fynske havnechefer ser med stor optimisme på fremtiden. Halvdelen af dem forventer, at der kommer flere arbejdspladser, oplyser DR P4 Fyn.

De fynske havnechefer ser med stor optimisme på fremtiden. Halvdelen af dem forventer, at der kommer flere arbejdspladser, oplyser DR P4 Fyn.Flere skibe, flere reparationer og flere overnatninger. De fynske havnechefer forventer at se meget mere aktivitet i både havnebassiner og på kajen de næste år.

 

Det viser en rundspørge lavet af DR Fyn, hvor ni ud af 13 havnechefer giver udtryk for stor optimisme.

 

- Havnene er nogle af de første, der mærker en generel vækst i industrien. Hos os er det især hos Lindø Industripark, hvor vi kan se, at offshore- og vindindustrien har brug for os, siger Carsten Aa, der er chef for Odense Havn, der med Lindø Industripark er landets fjerdestørste havn.

Også i de mindre fynske havne er optimismen stor. Især fordi den voksende aktivitet i havnene smitter af på andre erhverv tæt på. I Søby Havn er det Søby Værft, der skaber arbejde på havnen.

 

- Det sidste Maersk-skib lå i havnen i 12 dage, og det genererede 600 overnatninger ekstra på Ærø fra tilrejsende inspektører, fortæller Ærøs erhvervschef, Carl Jørgen Heide. Samlet giver værftet 6-8.000 overnatninger om året.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com