Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gang i lastbiltrafikken igen

Søgeord:

5. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

850 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Markant stigende godskørsel.

 

Der er igen gang i hjulene på godstransporterne. Vejdirektoratets nyeste tal viser, at antal kørte kilometer med lastbiler på de danske veje fortsat stiger. Den positive udvikling har stået på siden 2011.

 

-Udviklingen i den nationale lastbiltrafik indikerer, at produktionen, forbruget og aktivitetsniveauet i samfundet er stigende, siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

 

Finanskrisen medførte et langt større fald i lastbiltrafikken end i den samlede trafik på vejene. Men udviklingen vendte igen i 2011, og nu er den indenlandske lastbiltrafik næsten på niveauet fra før krisen satte ind. Vejdirektoratets tællinger viser, at den samlede lastbiltrafik på det danske vejnet er steget med godt 7 procent siden 2010. Og den udvikling stopper ikke her.

-Vi kan se, at lastbilerne fortsætter med at køre flere og flere kilometer. I det første halvår 2015 steg lastbiltrafikken med ca. 2,4 procent sammenlignet med første halvår 2014, siger Kasper Rosenstand.

 

Vejdirektoratets tal for godstransport dækker over udviklingen for lange køretøjer – over 12,5 m – på hverdage.

 

Udvikling afspejler sig også i en opgørelse fra ITD, som er brancheorganisationen fra den danske vejgodstransport. Den viser, at det især er de lastbiler, som kører ind og ud af Danmark, der er i kraftig vækst. I 2014 steg antallet af grænsekrydsende lastbiler med 2,9 procent, hvilket betyder, at den nu er større end før finanskrisen og i det hele taget på det højeste niveau nogensinde.

Vi ved, at det blandt andet er varer til og fra europæiske samhandelspartnere, der fragtes i lastbil. Efter finanskrisen så vi nogle år, hvor antallet af grænsekrydsende lastbiler var faldende. Men fra 2010 har lastbiltrafikken over grænserne været støt stigende, siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

 

De fleste lastbiler til og fra Danmark kører via landegrænsen i Sønderjylland. Her står trafikken for mere end halvdelen af den samlede lastbiltrafik over grænserne – og den steg med 1,8 procent i 2014. Væksten i lastbiltrafikken var endnu større over Øresundsbroen. Hele 5,2 procent flere lastbiler kørte mellem Danmark og Sverige i 2014 end året før.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com