Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gearvælger pensioneres i Volvos tungeste landevejsvogne

Søgeord:

5. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter knap 12 års aktivitet kører Volvos berømte I-Shift gearvælger nu på pension i landevejsvognene.

Efter knap 12 års aktivitet kører Volvos berømte I-Shift gearvælger nu på pension i landevejsvognene.Fra 2001 og årene derefter var det den gammeldags gearstang, der blev faset ud til fordel for I-Shift gearvælgeren, placeret på højre side af førersædet i Volvos FH og FM serier.

 

Faktisk kører 87 pct. af alle tunge Volvo lastvogne i Europa i dag med I-Shift transmission, udtryk for det automatiske gearskiftes kæmpesucces.

 

Med overgangen til den nye FM-generation, der går i produktion om få dage, forsvinder gearvælgeren på siden af førersædet nu til fordel for fire vippekontakter i instrumentbrættet. De nye kontakter er placeret tæt ved den nye håndbremse, der også blot er en lille kontakt.

Den samme løsning bliver indfaset i den nye FH-serie i begyndelsen af det nye år, mens I-Shift gearvælgeren dog fortsætter i den nye generation af Volvos nye entreprenørlastvogn FMX.

 

På billedet ses håndbremsekontakten helt til venstre, mens de fire vippekontakter længst til højre i nederste række anvendes til betjening af transmissionen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com