Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Generalforsamling i Danmarks Rederiforening

Søgeord:

8. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2295 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Årsmøde med CO2-fokus.

Årsmøde med CO2-fokus.Den 8. maj afholdt Danmarks Rederiforening sin årlige generalforsamling. På dagsordenen var blandt andet branchens tilstand og dansk skibsfarts succes med at nedbringe CO2 udledningen. Desuden offentliggjorde rederiforeningen sin årsberetning ”Dansk skibsfart 2014” samt ”Skibsfarten i tal”.

 

- Vi er ikke gennem krisen endnu. Selvom vi fortsat er Danmarks største eksporterhverv og i 2013 sejlede et rekordstort beløb på 200 mia. kr. hjem til den danske betalingsbalance, hvilket er over niveauet inden krisen, er vi stadig udfordret kommercielt, lød det blandt andet fra rederiforeningsformanden og administrerende direktør i D/S Norden, Carsten Mortensen, der også i sin tale gjorde rede for branchens hensigter for reducering af miljøbelastningen:

 

- Vi arbejder hårdt i alle dele af branchen for at reducere vores klima-påvirkning, og vi ønsker fuld transparens omkring skibsfartens CO2-udledning. Man kan sige, at vi i Danmark tager forskud på det kommende MRV-system i EU, som vi aktivt støtter implementeringen af, og som derpå forhåbentlig bliver grundlaget for en global løsning for monitorering, rapportering og verificering af CO2-udledningen.

”Dansk skibsfart 2014” og ”Skibsfarten i tal” kan læses på hjemmesiden shipowners.dk./anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com