Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Generationsskifte i Soka Spedition

Søgeord:

14. august 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

2881 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udvikling med respekt for historien.

For mere end tre årtier siden var Karen Marie Christensen med til at stifte Soka Spedition.

 

På grund af sygdom har det dog efter 33 år bag rattet i familievirksomheden været nødvendigt at give nøglerne videre til næste generation.

 

Danmarks Transport-Tidende mødte Karen Marie Christensen og Søren Schmidt Christensen på dagen, hvor sønnen officielt overtog hvervet som direktør.

 

Pludselig overdragelse

- Det har været svært ikke at få lov til at vælge selv. Hvis jeg kunne det, havde jeg fortsat, for jeg er ikke udbrændt.

 

Ordene er Karen Marie Christensens. Efter mere end 30 år som chef i den Vojens-baserede speditionsvirksomhed Soka Spedition, som hun medstiftede med sin daværende mand i 1982, er det blevet tid til at give stafetten videre til sønnen Søren Schmidt Christensen.

Baggrunden er den tumor i hjernen, den 63-årige kvinde blev opereret for tilbage i januar, og som har tvunget hende til at lette foden fra arbejds-speederen.

 

For Søren Schmidt Christensen er det ikke den store overraskelse, at han en dag skulle overtage familiens speditionsvirksomhed, som den 30-årige søn har kendt til hele sit liv og er vokset op med. Dog er tidspunktet kommet hurtigere og mere pludseligt, end det stod skrevet i manuskriptet.

 

Men æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen, og heller ikke i Vojens. Således uddannede Søren Schmidt Christensen sig til speditør i 2009 og har desuden også en fortid som lastbilchauffør. Siden 2007 har han arbejdet som speditør i forskellige virksomheder på Aarhus Havn, men den situation ændrede sig i starten af året, da moren ikke længere kunne føre virksomheden videre.

- Vi måtte jo gøre noget, da min mor blev opereret. Jeg fik lov af min daværende arbejdsplads til at passe Soka Spedition en dag om ugen, men det var selvfølgelig en uholdbar løsning i længden. Så der var ingen tvivl om, at jeg skulle skifte, selvom jeg havde det rigtig godt, hvor jeg var, siger Søren Schmidt Christensen, der på trods af generationsskiftet fortsat har sin bopæl i smilets by.

 

 

Til at stole på

Soka Spedition gør sig mest i transporter af industrigods i almindelig P-trailer, men kan løse de fleste transportopgaver, herunder også special- og kurertransporter. 95 procent er grænseoverskridende kørsler, mens fem procent er dansk indenrigskørsel.

 

Virksomheden har især specialiseret sig i transport til Østeuropa og Mellemøsten og sætter en dyd i at være et lille firma, hvor kunden kan regne med, at et ord er et ord.

- Vi er en lille virksomhed, og derfor kommer kunderne til at snakke med de samme hver gang. Man kan stole på os, og vi følger hver transport til dørs. Vi er måske ikke altid de billigste, men kunderne får service og kvalitet, og det er de værdier, vi skal overleve på, siger Søren Schmidt Christensen.

 

Udvikling med respekt

Denne dag, den nye direktørs første dag i chefstolen, har Søren Schmidt Christensen gjort sig flere tanker om, hvordan han ønsker at drive familievirksomheden fremadrettet. Det drejer sig især om, at Soka Spedition skal udvikle sig til at blive mere opsøgende i sit salg, men med respekt for de værdier, firmaet er bygget op omkring.

- Jeg vil gerne udvikle Soka, og det skal vi blandt andet gøre ved, at vi bliver mere proaktive og opsøgende i salgsarbejdet. Inden for de næste 1-2 år vil jeg gerne ansætte 1-2 speditører mere, siger Søren Schmidt Christensen, men tilføjer, at udviklingen skal ske i det rette tempo.

 

- Udviklingen skal ske med respekt for firmaets historie. Der skal ikke gås på kompromis med kvalitet, service og ærlighed. Derfor siger vi også nej til opgaver, for man kan godt brede sig for meget – så meget, at det går ud over kernekompetencerne, siger han.

 

Hver ting, sin tid. I første omgang er det den nye direktørs ønske, at firmaets kunder, gamle såvel som nye, accepterer den nye mand i førerhuset.

- Jeg håber – helt ydmygt – at vores kunder hænger ved, selvom jeg har overtaget. Men jeg er fortrøstningsfuld, siger Søren Schmidt Christensen.

 

- Det er jeg også, fortsætter Karen Marie Christensen. - Og jeg er glad for, at Søren gerne vil tage over, for han er af samme støbning som mig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com