Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Genvej runder 50 år

Søgeord:

24. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

557 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bøjden-Fynshav fejrer historisk mærkedag.

I 50 år har færgeruten mellem Bøjden og Fynshav udgjort en genvej mellem Fyn og Sønderjylland. Rederiet Færgen gør jubilæet til en festdag.

 

Da Mette Bock (LA) tiltrådte som kulturminister i november 2016, skete det blandt andet med en udmelding om, at alle hovestadens børn bør sejle en tur med AlsFærgen. Årsagen var, at kulturministeren finder det vigtigt, at danske børn kender deres land og dets vigtigste historie. Og netop færgeruten mellem Fyn og Sønderjylland emmer ganske rigtig også af historie.

 

Den 27. maj er det 50 år siden, at ruten blev etableret, hvilket rederiet Færgen markerer, fordi den ifølge Færgens salgs- og marketingchef Lindy Kjøller fortsat har høj relevans i 2017. Ikke mindst som et alternativ til motorvejens kødannelser, hvilket gør den til en vigtig del af Syddanmarks infrastruktur.

-Igennem årene har ruten udviklet sig meget, og det samme har området. I min optik er der tale om Danmarks smukkeste færgesejlads, hvor kaptajnen ofte gør passagerne opmærksomme på, at de har mulighed for at se sæler og marsvin bolte sig i vandet. Det er der rigtig mange, der vælger frem for trafikpropper. Vi er meget glade for at være med til at forbinde Fyn og Als og for at være en del af det turismearbejde, der bliver gjort på de to øer, som for mig at se repræsenterer noget af det allerfineste inden for dansk turisme, siger Lindy Kjøller.

 

Færgen markerer jubilæet for Bøjden-Fynshav ved at nedsætte priserne på mad, drikkevarer og is i skibets bistro med 50 procent på dagen.

Overfartens primære færge er M/F Fynshav, der blev moderniseret og indsat i 2015. Den rummer blandt andet et stort pendlerområde med gratis Wi-fi, så forretningsrejsende har mulighed for at arbejde under overfarten.

Ligeledes er ruten blevet omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekning lettere og dermed færgeoplevelsen mere fleksibel. For at sikre timedrift i dagtimerne i sommersæsonen bliver ruten suppleret med færgen M/F Frigg Sydfyen. Overfarten varer under alle omstændigheder 50 minutter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com