Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Øget fart på nummerpladegenkendelse ønskes

Søgeord:

15. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL støtter transportministerens melding om, at der skal opsættes nummerpladekameraer. Efter DR-udsendelsen ”Det er helt sort” og indslag i TV-avisen efterlyser DTL højere tempo.

DTL støtter transportministerens melding om, at der skal opsættes nummerpladekameraer. Efter DR-udsendelsen ”Det er helt sort” og indslag i TV-avisen efterlyser DTL højere tempo.DTL's underdirektør Ove Holm (foto) udtaler om sagen:

 

- Kameraer til genkendelse af nummerplader er et redskab, der kan hjælpe til at løse en vifte af problemer og fusk i dele af vognmandsbranchen. Genkendelse af nummerplader ville for eksempel gøre det meget lettere at kontrollere, om en lastbil rent faktisk har forladt landet eller uberettiget fusker sig til rejsegodtgørelse. Men den samme teknologi vil også være et stærkt våben overfor ulovlig cabotagekørsel og udenlandske lastbilers manglende betaling af dansk vejbenyttelsesafgift (eurovignet).

 

Ove Holm tilføjer:

 

- Dels kan vi som branche selvfølgelig ikke se gennem fingre med ulovligheder og bevidst fusk, dels udsættes de lovlydige vognmænd for helt uacceptable konkurrencevilkår, når andre snyder. Vi er derfor meget optaget af, at vi får mere tempo i, og større udbredelse af, opsatte kameraer til nummerpladegenkendelse. Jeg noterer mig, at Kristian Pihl Lorentzen (V) har efterlyst det samme, så jeg synes, der burde kunne skaffes et flertal på Christiansborg.

Ove Holm peger samtidigt på, at finansiering af det nødvendige udstyr (galger, kameraer, it-udstyr og kontrolindsatsen) formentligt kan hentes via forventede merindtægter fra udenlandske lastbilers vejbenyttelsesafgift. /cw

 

Fotograf: Nils Holm Christensen

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com