Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Global luftfart stormer frem

Søgeord:

5. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trods problemerne for verdensøkonomien ser det ud til, at 2013 vil blive et fremgangsår, hvis man ser på den globale luftfart som helhed.

Trods problemerne for verdensøkonomien ser det ud til, at 2013 vil blive et fremgangsår, hvis man ser på den globale luftfart som helhed.Det vurderer i hvert fald den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg opjusterer IATA sine forventninger til nettoresultatet for det samlede globale luftfart til 12,7 milliarder dollar (72 mia. kroner). Det er en stigning på 67 procent i forhold til 2012.

 

Det samlede antal passagerer ventes for første gang nogensinde at nå over tre milliarder, og det i kombination med, at luftfartsselskaberne har nedlagt ruter med få passagerer, og dermed får har fået øget belægningsgraden, booster altså indtægterne.

 

Frontfiguren for IATA, Tony Tyler, roser sin branche for at ruste sig til den skærpede konkurrence, der er kommet med lavprisselskabernes indmarch.

-Luftfartsselskaberne har gjort et rigtigt godt arbejde for at blive profitable under meget svære forhold, siger IATA-topchefen i forbindelse med organisationens årsmøde i Cape Town, Sydafrika.

 

Ved samme lejlighed gjorde han dog opmærksom på, at trods forbedringerne, så er luftfarten stadig en benhård branche, hvor overskudsgraden samlet set blot er på 1,8 procent. Og det relativt lave afkast er i organisationens optik årsag til bekymring.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com