Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

God drøftelse om P-begrænsning

Søgeord:

8. februar 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2481 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD om rastepladsmøde med transportministeren.

 

På gårsdagens møde med transportminister Ole Birk Olesen gjorde ITD’s formand Gert Jakobsen opmærksom på de store konsekvenser, det vil få for erhvervet, hvis der indføres en tidsbegrænsning på rastepladser på motorveje, som det er aftalt i forbindelse med finansloven for 2018.

 

Transportminister Ole Birk Olesen havde indkaldt til en drøftelse af de problemstillinger, som hovedparten af transportbranchens organisationer har rejst. På mødet deltog – ud over organisationerne – også de transportpolitiske ordførere fra regeringspartierne samt Dansk Folkeparti.

 

ITD’s formand Gert Jacobsen udtaler i en pressemeddelelse:

 

- Vi havde en god drøftelse med ministeren, som lyttede til de problemstillinger som erhvervet har rejst. Fra ITD’s side gentog vi, at forslaget vil have katastrofale konsekvenser for de enkelte chauffører, der får meget svært ved at afholde deres lovpligtige hvil. Når de ikke længere kan holde på rastepladserne tvinges de til finde alternative parkeringsmuligheder i f. eks. industrikvarterer langs motorvejsnettet uden ordnede forhold. Det kan ingen være tjent med, siger han.

På mødet opfordrede ministeren organisationerne til at sende konkrete eksempler på konsekvenserne af en snæver tidsgrænse med henblik på at skabe det bedst mulige beslutningsgrundlag.

 

- Vi håber, at der findes en løsning, som erhvervet kan leve med i praksis. Ingen kan være tjent med, at der indføreres restriktioner, der forringer forholdene for både chauffører og vognmænd, mener Gert Jakobsen.

 

ITD vil nøje følge sagens videre forløb.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk