Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

God dynamik på hold med flere piger

Søgeord:

28. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

690 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godschaufføruddannelsen får et løft.

På EUC Lillebælt giver det en god dynamik i klasselokalet, når pigerne kommer og udfordrer mandehørmen, fremgår det i en ny ti minutter lang film, der passende nok hedder "Olie under neglene".

 

Kortfilmen giver et fint og realistisk indblik i hvordan det er at være i gang med en transportuddannelse i dag, når man er af hunkøn.

 

PigeGodschauffør

Pigerne kan sagtens følge med.

 

På EUC Lillebælt, håber de på at se flere piger der går efter en chaufføruddannelse, eller en uddannelse indenfor transport i det hele taget, i fremtiden. Lige nu udgør pigerne stadig højest 2 ud af tyve elever i klasselokalet på godschaufføruddannelsen, og selvom det er nok til at give en helt anden dynamik i undervisningen, og de to køn kan lære en masse af hinanden - må der meget gerne komme flere til:

- Pigerne skal ikke lade sig afskrække af det fysiske arbejde, der ligger i det - det vi ser, er at de sagtens kan følge med. De må være forberedte på, at de ind i mellem skal kæmpe lidt mere for at få anerkendelse end drengene skal - det har jo traditionelt været mændenes domæne, de her førerhuse - og det vil nok tage noget tid før vi er i mål, med at være ligestillede, som fx i Sverige, hvor hver 10. chauffør er kvinde, siger Lars Frederiksen, faglærer, på EUC Lillebælt.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com