Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

God og grundig norsk kontrol

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Belgisk vognmandsfirma og Schenker politianmeldt

Belgisk vognmandsfirma og Schenker politianmeldtDet norske Vegvesenet gør som NLF (Norges Lastbileier-Forbund) ønsker og tager fat i dem de mistænker for regelmæssig cabotagekørsel. Dette er også i tråd med hvordan det norske Samferdselsdepartementet fortolker EUs regler. Det norske NHO Logistik og Transport er dog ikke enige i dette.

 

Samferdselsdepartementet har i sine rundskrivelser om cabotage gjort det klart at speditionsvirksomheder ikke har adgang til at udføre cabotage på permanent eller løbende basis, og det fremgår klart at det gælder selv om de holder sig indenfor tre ture i en periode på syv dage efter aflæsning af en international transport. Dette er også i overensstemmelse med de danske regler på området. Der er derfor efter NLFs opfattelse ikke adgang til at planlægge at faste ruter skal kunne udføres cabotage.

En håndhævelse af disse regler er blevet efterlyst længe af NLF. Det er derfor positivt at Statens Vegvesen og Dag Rykkje, i følge det norske fagblad, TransportMagasinet i begyndelsen af september, har meldt både den belgiske transportør TranspoHans og speditionsvirksomheden Schenker til Politiet.

 

– Dette er et godt eksempel på en grundig kontrol, hvor myndighederne går videre med sagen, efter at have stoppet en transportør på sin anden tur fra Oslo til Bergen, siger direktør for næringspolitik og juridiske spørgsmål, Robert Aksnes.

 

– Dersom en transportør skal få lov til at udføre faste, nationale transportopgaver på faste ruter, hver gang de kommer ind i Norge med international last, skal dette nu betragtes som en permanent aktivitet. Da må den udenlandske transportør enten etablere sig i Norge, eller overlade denne trafik til en norsk transportør, understreger han.

I TransportMagasinets artikel har de fået en kommentar fra NHO Logistikk og Transports Erling Sæther.

 

NHO LT er uenige i NLF og Samferdselsdepartementets tolkning av at de tre tilladte ture skal være tilfældige.

 

– Dette er kærnen i det som NLF og NHO LT er uenige om hvad angår cabotagereglerne, forklarer Aksnes.

 

– NHO LT ser ud til at mene at tre turer på syv dage i sig selv er tilfældig. Men når det viser sig at TranspoHans omtaler faste ruter mellem Oslo og Bergen på sine hjemmesider, siger det sig selv at dette er en del af selskabets permanente virksomhed. I så fald mener vi det strider mod sund fornuft at de skal slippe af sted med ikke at etablere sig i Norge, og slippe for at betale norsk løn samt skatter og afgifter til Norge, siger Aksnes.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com