Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gode forsøg med grønne transportløsninger

Søgeord:

5. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2332 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En ny rapport fra Trafikstyrelsen viser resultaterne af de forsøg med grønne transportløsninger, som forligskredsen bag en grøn transportpolitik i 2009 afsatte midler til.

En ny rapport fra Trafikstyrelsen viser resultaterne af de forsøg med grønne transportløsninger, som forligskredsen bag en grøn transportpolitik i 2009 afsatte midler til.I alt er der hidtil udmøntet 153 mio. kr. til 55 forsøgsprojekter - primært indenfor alternative drivmidler som el, gas og brint.

 

Blandt andet forsøger Europas største forsøg med elbiler at afdække, hvad der afholder familier fra at købe de energivenlige køretøjer, men også lastbiler har været under luppen. Et forsøg har for eksempel vist, at automatiske presenninger til lastbiler kan spare 10 procent af brændstofforbruget.

 

Til det udtaler transportminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse fra Trafikstyrelsen:

 

- Dét, at en enkelt mand fra Spørring kan opfinde en automatisk presenning, der kan spare en lastbil for 10 procent brændstof, er jo et glimrende eksempel på, at der både er jobs og miljøgevinster at hente, hvis man er villig til at tænke nyt og har mod til at føre ideer ud i lyset, siger han. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com