Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gode muligheder for praktik i udlandet

Søgeord:

11. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Syddansk Erhvervsskole (SDE)er via projektet Transmobility med til at bane vejen for rigtig gode muligheder for praktik i udlandet.

Syddansk Erhvervsskole (SDE)er via projektet Transmobility med til at bane vejen for rigtig gode muligheder for praktik i udlandet.Det skriver Transporterhvervets Uddannelser, tur.dk

 

SDE har i løbet af de seneste tre år været involveret i det internationale projekt under overskriften Transmobility. Målet er at etablere et fast program for udveksling af elever på tværs af grænserne mellem de fem lande, Danmark, Finland, Norge, Holland og Litauen.

 

Gennem projektet beskrives de forskellige uddannelsessystemer, og der er blandt andet lavet et modul i hvert af de 5 lande inden for det område, hvor landene hver især er dygtigst. Det danske modul handler om gaffeltruckområdet, mens det norske eksempelvis dækker økonomikørsel med tunge køretøjer.

Øget mobilitet

SDE’s uddannelses- og erhvervsvejleder Karin Steffensen er projektleder for Transmobility. Hun fortæller om projektet:

 

- Vi er som skole interesseret i, at vores elever opnår de absolut bedst mulige kompetencer, og for de, der er interesserede, nogle spidskompetencer. Det langsigtede perspektiv er samtidig at gøre vores lærlinge mere mobile og øge interessen hos vores nuværende og kommende elever.

 

Der har deltaget rundt regnet 30 udenlandske elever i Danmark, mens omkring 40 elever har været på praktik i de øvrige moduler i de andre lande. Modulundervisningen efterfulgt af praktik har typisk haft en varighed på 3-4 uger.

 

Projektets resultater præsenteres ved en konference 6. november i Oslo, hvor flere elever fortæller om oplevelsen. Alle kan melde sig til konferencen - også repræsentanter fra andre brancher, der eventuelt er interesseret i at forsøge sig med modellen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com