Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gods-succes i Horsens Havn

Søgeord:

28. april 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

717 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Næstbedste kvartal nogensinde.

Med 192.000 tons gods over kaj blev første kvartal af 2017 det næstbedste af sin slags nogensinde hos Horsens Havn.

 

Dermed er udsigterne gode for resten af 2017, siger havnedirektør i Horsens Havn, Claus Holm Christensen:

 

- Vi ligger lidt under tallene for 2016, som var et rekordår, men det er der én god grund til: BG Stone har været i gang med at renovere deres anlæg, og derfor har de endnu ikke taget de mængder af sten ind, som de plejer. Tager vi det element ud af regnestykket, er vi på niveau med sidste år, siger Claus Holm Christensen.

 

Ifølge havnen understreger tallene, at Horsens Havn er i god vækst sammenlignet med tidligere. Godsmængden i første kvartal i år er således godt 42 procent højere end i samme kvartal for fem år siden. Havnen har solgt flere krantimer i første kvartal end tidligere, og også på havnen kan det mærkes, at der igen er kommet gang i hjulene.

- Det lokale erhvervsliv har nok at lave, og det smitter af på os. Det er de traditionelle godstyper som sten, jern og stål, der fylder på kajen – men jeg vil da nævne, at vi har fået ret store mængder af skærver til asfaltproduktionen ind, siger havnedirektøren, der pointerer, at havnen har en sund økonomi, hvilket blot styrkes af den fine start på 2017.

 

- Vi tjener de penge, vi skal, og dermed får vi også råd til udvikling og den løbende vedligeholdelse af havnen – og lige nu ser det ud til, at travlheden fortsætter de kommende måneder, siger Claus Holm Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com