Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godsbaneterminal udbydes i koncession

Søgeord:

7. januar 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

3703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikken på - og driften af - Hirtshals’ kommende godsbaneterminal i sendt i udbud.

 

Anlægsarbejderne er allerede gået i gang på den nye terminal, der kommer til at ligge mellem Hirtshals Havn og Hirtshals Transport Center. Den består af 675 meter spor og 24.000 kvadratmeter opmarchplads parallelt med den eksisterende Hirtshalsbanen mellem Hirtshals og Hjørring.

 

Med etableringen af godsbaneterminalen skal der indgås samarbejde med en operatør, der skal drive jernbanetrafikken i Hirtshals og forestå selve driften.

 

Teknisk direktør i Hjørring Kommune, Andreas Buus:

- Hos Hjørring Kommune og vores samarbejdspartnere er vi naturligvis interesseret i at finde den rette operatør på jernbanetrafikken for på den måde at sikre den rette fremadrettede løsning til gavn for erhvervsudviklingen og godstransporten i Skandinavien. Vi har i arbejdet med koncessionsudbuddet haft væsentligt fokus på at skabe en løsning, der på alle måder understøtter udviklingen, samtidig med at vi får en økonomisk bæredygtig løsning, siger Andreas Buus.

Ansøgningsfristen til driften af Hirtshals’ nye godsbaneterminal er den 26. januar kl. 16, og udbudsmaterialet kan hentes på Hjørring Kommunes hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com