Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gør kagen større

Søgeord:

31. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

653 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tiltræk flere investeringer.

Regeringen har store ambitioner om at sætte gang i væksten i Danmark. Danmarks Rederiforening glæder sig over, at regeringen i dens 2025-plan er ambitiøs i tilgangen for at trække investering til landet, hvilket er helt afgørende for at skabe mere vækst.

 

Regeringen har i dag fremlagt en omfattende 2025-plan, som skal styrke det danske samfund. Regeringens ambition er at skabe vækst for 65 mia. kr. og få langt flere danskere i arbejde.

 

Det skal blandt andet ske med afsæt i bedre rammer for dansk erhvervsliv og den nødvendige arbejdskraft. Den intention er helt rigtig, mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Investeringer rammer ikke Danmark

-Danmark står i en situation, hvor investeringer og dermed vækst desværre ikke rammer vores plads på verdenskortet. Derfor er det klogt, at regeringen har store ambitioner om at sætte gang i væksten. Det kræver investeringer, så vi kan gøre samfundskagen større. Derfor glæder vi os over det klare politiske mål, som i høj grad også er relevant for skibsfarten, siger Anne H. Steffensen.

 

-Søfart er et investeringstungt erhverv, og derfor betyder det noget, at Danmark er attraktivt at investere i. Det gælder både de generelle erhvervsvilkår, som er i fokus i dag med 2025-planen, og det gælder skibsfarten specifikt, hvor det er afgørende, at Troels Lund Poulsens maritime vækstteam har høje ambitioner for, at dansk søfart fortsat skal være attraktivt at investere i, fortsætter hun.

I skattedelen af regeringens udspil er der især fokus på personbeskatningen, som ændres. Det betyder, at der ikke i udspillet er fundet plads til den nødvendige udvidelse af sømandsbeskatningen til også at gælde offshore konstruktionsskibe.

 

Det håber Anne H. Steffensen, at der kan blive rådet bod på i de kommende forhandlinger op til finansloven for 2017.

 

Det haster

-Udviklingen i sektoren har gjort det tydeligt, at det haster med at få offshore-skibene med i sømandsbeskatningen. I dag har vores maritime offshorerederier ikke konkurrencedygtige vilkår, og det kan vi se, koster dansk aktivitet. Selv om det maritime vækstteam er i fuldt sving, så er den kommercielle virkelighed desværre, at der er brug for lige rammevilkår her og nu, hvis det ikke skal få langsigtede konsekvenser. Derfor er en løsning for offshore i den aktuelle finanslov det helt rigtige, siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com