Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kampagne mod højresvingsulykker

Søgeord:

3. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne henvendt til børn i de mindste klasser, Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, åbner allerede nu op for, at skoler tilmelder elever fra 2. - 4. klasse til 2014 kampagnen.

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne henvendt til børn i de mindste klasser, Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, åbner allerede nu op for, at skoler tilmelder elever fra 2. - 4. klasse til 2014 kampagnen.Trafiksikkerhed i Øjenhøjde underviser næste år på 11. år på danske folkeskoler. Det er partnerne DTL, 3F Transportgruppe, Danske Fragtmænd, Volvo Lastvogne, OK a.m.b.a. og Børneulykkesfonden, der står bag kampagnen.

 

Ca. 80.000 børn har allerede modtaget undervisningen, og transporterhvervet og de involverede partnere håber med kampagnen at være med til at etablere en bedre og mere hensigtsmæssig trafikadfærd. Målet er at nedsætte antallet af ulykker, hvor lastbiler er involveret.

 

Det drejer sig om synlighed og opmærksomhed. Højresvingsulykker sker, når en lastbil skal svinge til højre, og cyklisten kører ligeud.

Siden år 2003 er 235 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker, hvor lastbiler har været involveret, heraf var cirka 25 pct. med med dødelig udgang. Så sent som i 2008 omkom 11 personer.

 

Tallene har heldigvis været faldende indtil i år, hvor et skræmmende stort tal på 7 omkomne allerede er en realitet. Det understreger vigtigheden af denne kampagne, og at medier og myndigheder bør holde fokus og løbende gøre opmærksom på problematikken ved de farlige højresving.

 

Skole-kampagneperioden kører fra uge 17 til og med uge 22 i 2014. Derudover deltager kampagnen på en række events rundt omkring i landet. Geografisk fokuserer skolekampagnen på det østjyske område, men interesserede skoler i resten af landet har også mulighed for at deltage. Det er allerede muligt at tilmelde skoleklasser på trafiksikkerhed.info

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com