Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Græsk skib holdes tilbage i Aabenraa Havn

Søgeord:

13. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Besætningen på det græskejede stykgodsskib »Mermaid« må holde nogle ufrivillige feriedage i Aabenraa Havn, efter at Søfartsstyrelsen mandag foretog en havnestatskontrol på skibet, som resulterede i en karantæne.

Besætningen på det græskejede stykgodsskib »Mermaid« må holde nogle ufrivillige feriedage i Aabenraa Havn, efter at Søfartsstyrelsen mandag foretog en havnestatskontrol på skibet, som resulterede i en karantæne.Under kontrollen viste det sig nemlig, at der ikke eksisterede nogen skriftlige aftaler mellem arbejdsgiveren og lønmodtagerne, hvilket er et brud på den international vedtaget konvention, MLC (Maritime Labour Convention).

 

Skibet bliver derfor tilbageholdt i Aabenraa Havn, konstaterer Martin John, overskibsinspektør ved Søfartsstyrelsen.

 

- Reglerne var ikke overholdt, da der ingen hyrekontrakter var. Derfor sanktionerer vi skibet ved at tilbageholde det, indtil rederiet i Grækenland har fået styr på tingene og vi kan godkende det, fortæller han.

 

Martin John påpeger, at der før har været bøvl med Mermaid i andre havne i EU. Derfor holdt de i vågent øje med det, da det ankom til Aabenraa Havn i søndags.

- I EU er der enighed om, at hvis skibe gentagne gange ikke overholder reglerne, kan de ikke anløbe andre havne indenfor en periode på 36 måneder. Det gælder også for Mermaid, som nu er sortlistet, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com