Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Gratis spejltjek skal minimere ulykker ved højresving

Søgeord:

28. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mens antallet af højresvingsulykker igen stiger, sørger Applus Bilsyn nu for, at 2100 danske vognmænd 60 steder rundt om i landet selv gratis kan kontrollere lastbilernes sidespejle.

Mens antallet af højresvingsulykker igen stiger, sørger Applus Bilsyn nu for, at 2100 danske vognmænd 60 steder rundt om i landet selv gratis kan kontrollere lastbilernes sidespejle.Antallet af alvorlige højresvingsulykker talte allerede inden november flere dræbte og alvorligt tilskadekomne end i hele 2012.

 

Nu melder landets største synsvirksomhed Applus Bilsyn sig på banen med et tilbud til danske vognmænd, der fremover kan trille ind på firmaets godt 60 spejlmålepladser rundt om i landet og gratis indstille lastbilernes spejle.

Undgår blinde vinkler

Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn:

 

- Højresving er særligt farlige for cyklister og fodgængere, fordi chauffører i tunge køretøjer i visse situationer ikke kan danne sig et overblik over situationen og derfor overser de bløde trafikanter. Ved at rulle lastbilen igennem et net af aftegnede strege kan chaufførerne kontrollere, om de har et optimalt udsyn, eller om de skal rette på deres spejle. Kan chaufføren ikke se stregerne, betyder det, at spejlene er indstillet forkert og skal rettes. På den måde reducerer de risikoen for blinde vinkler ved højresving.

DTL: Opbakning til spejltjek

DTL-selskabet Tungvognspecialisten bakker op om initiativet, der betyder, at chauffører på ca. 15.000 lastvogne kan indstille deres spejle gratis.

 

Carl Peter Frederiksen, adm. direktør hos Tungvognsspecialisten:

 

- Med så mange lastbiler på vejene sker det, at nogle kører med spejle, der trænger til at blive indstillet. Vi vil gerne reducere antallet af højresvingsulykker. Derfor opfordrer vi vognmændene til at benytte sig af tilbuddet. Sædvanligvis tager det ikke mere end 10-15 minutter, og det giver chaufføren en tryghed at vide, at han har fuldt udsyn i situationer med højresving – som er en af de sværeste trafiksituationer at håndtere.

 

Applus Bilsyn har udarbejdet en brochure, der instruerer chauffører i, hvordan de hurtigt indstiller lastbilens tre-fire spejle. Brochuren er udviklet i samarbejde med DTL og findes på Applus Bilsyns hjemmeside og udleveres til alle chauffører, der kommer til syn med deres lastbil.

Faktaboks

Antal dræbte og svært tilskadekomne i 2004, 2012 og 2013: Henholdsvis 31, 10 og 12 (til og med oktober).

 

Alle lastbiler skal udstyres med minimum 4 spejle, fører-, vidvinkel-, nærzone- og frontspejl (det egentlige cykelspejl).

 

Desuden skal lastbilen have et blindvinkelspejl eller kamera, hvis ikke denne virkning er indbygget i vidvinkel- og nærzonespejlene.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com