Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grenaa Havn central i vækststrategi

Søgeord:

23. maj 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

574 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommunen: "Et markant fyrtårn".

Norddjurs Kommune har kastet sig ind i kampen for at tiltrække og fastholde arbejdskraft, så vækstpotentialet i kommunens erhvervsliv kan udnyttes, lyder det i en skriftlig meddelelse fra kommunen på Djursland.

 

- At tiltrække arbejdskraft bliver en af de helt store udfordringer i de kommende år. Det gælder både i Norddjurs og i de fleste andre kommuner. Især er manglen på faglærte – blandt andet håndværkere – ganske betydelig, og det er en udfordring, der kalder på samarbejde, siger Michael Engelsbæk, der er erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Norddjurs Kommune.

Grenaa Havn central

Netop i denne tid er Norddjurs Kommunes forslag til de kommende års erhvervspolitik til høring og debat. Erhvervspolitikken tager afsæt i kommunens vision om at skabe gode rammer for både små og store virksomheder, lyder det.

 

- Udviklingen går i retning af, at vi får færre virksomheder – men at de lokale virksomheder så til gengæld er i vækst. Samlet betyder det, at antallet af jobs i kommunen er stigende og at flere og flere virksomheder har behov for at tiltrække den fornødne arbejdskraft. Det er et grundlæggende problem, for mange brancher står med et potentiale for vækst, de kan få svært ved at udnytte, hvis vi ikke gør en indsats, siger Michael Engelsbæk.

Især Grenaa Havn har en særlig position i den fremtidige erhvervsstrategi, lyder det fra erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektøren.

 

- Grenaa Havn er et markant fyrtårn, som udgør en væsentlig motor i udviklingen af hele erhvervslivet i vores kommune. Havnens beliggenhed i forhold til byen giver den blandt andet helt unikke muligheder som en central samarbejdspartner for genanvendelsesindustrien – noget, andre havne har svært ved at håndtere. Vi kan reelt være på vej til en førerposition på dette fremtidsorienterede område, siger Michael Engelsbæk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com