Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grenaa-Varberg bliver til Grenaa-Halmstad

Søgeord:

17. juli 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1443 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Varberg kommune ønsker byudvikling på færgeterminalområde.

Det står nu klart, at Stena Line flytter sin færgehavn fra Varberg til Halmstad. Det skriver færgerederiet i en pressemeddelelse.

Dermed genskabes færgeoverfarten Halmstad-Grenaa, hvor det Stena Line-ejede Lion Ferry rederi sejlede i over et årti hen over 1980’erne og 1990’erne. Sejlruten forventes taget i brug i slutningen af 2019.

 

Byudviklling

Årsagen til flytningen er, at Varbergs kommune planlægger at lave byudvikling i bydelen Västerport, hvor Stena Lines færge afgår fra i dag.

 

Forhandlingen om detaljerne i kontrakten er nu afsluttet, og i fredags blev kontrakten om en ny færgeterminal i Halmstad underskrevet af Hallands Hamnar og Stena Line.

 

- Vi er meget glade for, at vi er kommet frem til den her løsning i samarbejde med Hallands Hamnar. Denne rute er strategisk vigtig for os, og set fra et virksomhedsperspektiv bliver det rigtigt godt, udtaler Tony Michaelsen, Route Director Region Denmark.

Nyt opland

Stena Lines tro på fremtiden for ruten mellem Halmstad og Grenaa er positiv.

 

- Vi får et helt nyt opland, og vi bliver en del af den såkaldte sydlige korridor. Der findes store eksisterende godsflåder mellem Sverige og Danmark, som i dag tager turen på land, og som vil have klare fordele ved at tage søvejen i stedet. Vi tror på en stærk tilvækst for vores fragtvirksomhed på ruten de nærmeste år og kommer til at udvikle den efter vores kunders behov og markedets udvikling. Vi ser også gode muligheder for at udvikle den svensk-danske turisme mellem Midtjylland og Vestsverige, udtaler Tony Michaelsen.

Glæde i Halmstad

Hos Hallands Hamnar er man også glade for, at aftalen med Stena Line nu er på plads.

 

- Vi er meget tilfredse med, at aftalen med Stena Line nu er forhandlet på plads, og at vi har lavet en langsigtet aftale, der fortsat udvikler Hallands Hamnar. Aftalen er en vigtig brik i puslespillet om at styrke logistikken i regionen og sikrer desuden forudsætningerne for fremtiden. Projektarbejdet er allerede i gang og byggeriet forventes at påbegynde i slutningen af året. Vi regner med, at den nye færgeterminal står klar i slutningen af 2019, udtaler Björn Alvengrip, direktør for Hallands Hamnar.

 

- Det er dejligt, at vi fortsat kan knytte Halland og Danmark sammen, og færgeruten er vigtig for vores region. Det handler i første omgang om at tilgodese industriens transportbehov, men det er også vigtigt at udvikle passager- og turiststrømmen, som har stort udviklingspotentiale fremadrettet, udtaler Mikaela Waltersson, som er ordførende for Hallands Hamnar i Halmstad.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com