Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Greve har fokus på transportbranchen

Søgeord:

11. august 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

685 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Borgmesteråbning: Transportmessen er vigtig for Greve Kommune.

 

Dialogen med transportbranchen skal fortsat styrkes mellem Greve Kommune og aktørerne i branchen, når Sjællands store transportmesse Transport Øst i Ventrupparken i Greve løber af stablen i weekenden den 3. og 4. september 2016.

 

Her har Greve Kommune og ErhvervsCentret igen i år en fælles stand for at få en snak med de mange besøgende om køb af jord, byggetilladelser, infrastruktur, kommune- og lokalplaner samt virksomhedernes behov for rekruttering og arbejdskraft.

 

Styrkeposition

Transport- og logistikområdet er en Greves styrkepositioner som erhvervskommune, og transportbranchen i Greve har klaret sig rigtig godt i Greve i de sidste mange år. Til eksempel har de lokale virksomheder i branchen som bekendt tilsammen skabt mere end 400 nye fuldtidsjob i 2014 og 2015, viser de seneste tal fra analysen VækstVilkår 2016. Greves borgmester Pernille Beckmann, der åbner transportmessen med en tale, glæder sig over fremgangen i beskæftigelsen.

 

- I de senere år har der generelt været et fald i beskæftigelsen inden for transportområdet på landsplan. Men i Greve er det omvendt. Vi har oplevet stor vækst gennem de sidste mange år, og det er jeg fantastisk stolt over, udtaler Pernille Beckmann.

Branchedialog

Sammen med Greve Kommunes erhvervs- og turistchef samt medarbejdere fra Teknik og Miljø samt JobCentret ser Pernille Beckmann frem til at få en uformel snak med aktørerne i transportbranchen, når de samles i Greve til transportmessen for at pleje deres netværk og se på lastbiler, trailere, kraner og andet transportmateriel.

 

- Vi bruger transportmessen som en anledning til at komme i en endnu tættere dialog med de enkelte virksomheder om, hvordan vi fremadrettet kan tiltrække nye transport- og logistikvirksomheder til Greve og samtidig gøre det endnu nemmere for de eksisterende at udvikle sig og eksempelvis skaffe kvalificeret arbejdskraft. Vi har i en årrække politisk haft et ønske om at understøtte transportbranchens fremgang og vækst i Greve Kommune ved at skabe de bedste rammer og betingelser for erhvervslivet. Det har været et langt sejt træk, der er lykkedes, viser den seneste analyse VækstVilkår 2016, fortæller Pernille Beckmann og tilføjer:

 

- Greve er i dag blevet landskendt for at være et vigtigt transportcentrum på Sjælland. Det er ikke uden grund. For vi ligger jo faktisk ret perfekt. Tæt på Køge Bugt motorvejen, som går tværs gennem kommunen, og kun 20 minutters kørsel til lufthavnen og København.

Cementering

Transportmessen sætter Greve på landkortet som en stærk erhvervskommunen for transportbranchen

Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed glæder sig over, at beskæftigelsen i Greves transportbranche er i kraftig vækst, og at Greve for syvende gang lægger hus til Sjællands største transportmesse.

 

- Transportmessen her i Ventrupparken lige ud til motorvejen er igen i år med til at cementere Greves position som hjemsted for transportbranchen. Vi har al mulig grund til at glæde os sammen med de mange transport- og logistikvirksomheder, der knokler hårdt hver eneste dag for at holde Danmark kørende. Samtidig skal vi heller ikke hvile på laurbærrene men fortsætte den gode dialog og det tætte samarbejde med erhvervslivet om, hvordan vi fra ErhvervsCentrets side og kommunens side kan være med til at understøtte, at aktørerne i branchen oplever, at det fortsat er attraktivt at drive forretning her i kommunen, understreger Tina Charlotte Koeffoed med et stort smil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com