Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grøn hæder til Scandlines

Søgeord:

8. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Færgerederiet Scanslines har sammen med Corvus Energy vundet Ship Efficiency Award.

Færgerederiet Scanslines har sammen med Corvus Energy vundet Ship Efficiency Award.Scandlines og Corvus Energy modtog den 2. oktober 2014 Fathom’s effektiviseringspris for omstillingen af Scandlines’ M/F Prinsesse Benedikte fra traditionel dieseldrift til hybriddrift, der kombinerer dieseldrift med elektrisk batteridrift.

 

Scandlines’ hybridfærge M/F Prinsesse Benedikte markerer en vigtig milepæl, da det for første gang i verden er lykkedes at sætte en hybridfærge af den størrelse i drift – systemet svarer til cirka 600 hybridbiler og kan drive den 6.600 tons tunge færge i omkring 30 minutter uden brug af dieselolie og med en hastighed på 14 knob.

 

Effektiviseringsprisen anerkender den hybride færges betydelige stigning i effektivitet og det dermed forbundne fald i udledning. Systemet fik også en særlig anbefaling i kategorien innovation ved Lloyd’s List Awards den 30. september 2014.

Det oplyser Scandlines i en pressemeddelse.

Fire hybridfærger

M/F Prinsesse Benedikte, den første af nu fire hybridfærger i Scandlines’ flåde, har bevist, at lagring af energi i litium-polymer-batterier er en sikker, pålidelig og omkostningseffektiv måde at reducere udledningen i skibsfarten. Tilsammen repræsenterer M/F Prinsesse Benedikte, M/F Deutschland, M/F Schleswig-Holstein og M/F Prins Richard i dag den største flåde af hybridfærger i drift.

 

- Scandlines er et af de førende færgeselskaber. Vi er meget glade for, at Corvus’ system til lagring af energi i stor skala kan være med til at sikre rederiets succes, fortæller Grant Brown, Vice President, Global Marketing i Corvus Energy, og tilføjer:

 

- Vores arbejde og sikkerhedsmæssige standarder er nu godkendt af vores samarbejdspartnere, kunder og de uafhængige klassifikationsselskaber Lloyd’s Register, DNV (Det Norske Veritas) og ABS (American Bureau of Shipping). Corvus kan som den eneste levere et litiumbaseret energilagringssystem med disse sikkerheds- og kvalitetsgodkendelser.

Bæredygtig strategi

Hybridsystemet på ruten Rødby-Puttgarden er et væsentligt punkt i Scandlines’ strategi om mere bæredygtig færgedrift og er det første i en række af miljøvenlige investeringer. I 2013 til 2015 investerer Scandlines næsten 190 millioner DKK i miljøteknologier på ruten Rødby-Puttgarden. Derudover er der planlagt yderligere investeringer på andre Scandlines-ruter.

 

- Scandlines’ investeringer i hybridsystemer gavner både miljøet og rederiet, da de øger effektiviteten. Med effektiviseringsprisen har vi fået endnu et skulderklap for vores bestræbelser. Samarbejdet mellem Scandlines og Corvus har været rigtig godt; deres dygtige medarbejdere og attraktive produktudbud gjorde dem til en ideel samarbejdspartner ved disse omstillinger, udtaler Fini A. Hansen, Technical Superintendent, Fleet Management, Scandlines Danmark ApS.

/Smir
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com