Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønlands Lufthavne får egen sprogskole

Søgeord:

20. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skærpede internationale sprogstandarder for AFIS-operatører får Grønlands Lufthavne (Mittarfeqarfiit) til at tænke alternativt.

Skærpede internationale sprogstandarder for AFIS-operatører får Grønlands Lufthavne (Mittarfeqarfiit) til at tænke alternativt.Der er kommet nye skærpede sprogstandarder for de medarbejdere, der arbejder i lufthavnenes kontroltårne, AFIS-operatørerne. De nye standarder betyder, at Grønlands Lufthavne kunne se frem til betragtelige udgifter til at sende sine sprogassessorer på dyre vedligeholdelseskurser i udlandet.

 

I luftbranchen er det sprogassessorerne, der skal sørge for, at AFIS-operatørernes sprogkundskaber er tilstrækkeligt gode til at sikre den gode kommunikation mellem piloterne i luften og kontroltårnene på jorden. Men også assessorerne har brug for at komme på kursus og blive kigget efter i sømmene fra tid til anden.

 

Men for assessorerne på Grønland er der langt til nærmeste kursussted. Og på grund af de nye sprogstandarder ville kursusrejserne i fremtiden kun blive flere, hvilket naturligvis ville koste de grønlandske lufthavne betragtelige summer.

Laver egen sprogskole

Sådan så fremtiden ud - altså lige indtil lokale ildsjæle tog affære og oprettede Grønlands Lufthavnes helt egen uddannelsesinstitution for sprogassessorer, Skolen for Interne Uddannelser.

 

Skolen er netop blevet godkendt af Trafikstyrelsen til både at uddanne sprogassessorer og at foretage de løbende test, der er nødvendige for at opretholde et højt sprogligt niveau.

 

- Når vi vælger at uddanne egne sprogassessorer, så er det ikke kun for at spare flybilletter og leve op til bestemmelserne. Det er også fordi, vi er sikre på, at vi kan gøre det på højeste niveau og dermed skabe værdi for virksomheden og Grønland, siger Ryan Møller, der er koordinator hos Grønlands Lufthavne og ophavsmand til håndbogen for selskabets nye sprogtestvirksomhed.

- Der er meget få virksomheder, der har denne autorisation, så vi er meget stolte af, at Trafikstyrelsen har godkendt skolen, fortsætter Ryan Møller.

 

Grønlands Lufthavne, Mittarfeqarfiit, har fire sprogassessorer i medarbejderstaben, og selskabet varetager den samlede infrastruktur omkring lufttransport af personer og gods i Grønland på i alt 13 lufthavne og 46 helipads. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com