Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ADR-transport med modulvogntog i Sverige

Søgeord:

19. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nu er der grønt lys for ADR-transporter med alle de typer modulvogntog, der anvendes i Sverige

Nu er der grønt lys for ADR-transporter med alle de typer modulvogntog, der anvendes i Sverige– Mængden af farligt gods er dog begrænset til 40 tons, men det er den kapacitet, som mange modulvogntog kan klare i Sverige. Vi hilser denne løsning velkommen, som vi anser for fuldt rimelig og en naturlig udvikling, eftersom der er høje sikkerhedskrav til vogntogene, siger Mårten Johansson, teknikchef ved Sverige Åkeriföretag.

 

De nye regler gælder for ADR-transport med alle de typer af modulvogntog, som anvendes i Sverige, såvel vogntog med dolly som linkvogntog og trailer med tilkoblet kærre.

 

Efter diverse diskussioner med andre lande har den svenske Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 2. maj 2013 fremlagt forslag til den multilaterale aftale M262 og M263. Den gælder modulvogntog i transport af stykgods i henholdsvis bulkform eller tank, som 26. juni blev underskrevet af Spanien.

Sverige og Spanien er de første til at tiltræde aftalen, der løber frem til maj 2018.

 

– MSB har været proaktiv og samarbejdet med Sveriges Åkeriföretag og vores internationale modstykke, IRU, for at opnå denne vigtige overenskomst, som muliggør ADR-transporter med effektive og sikre modulvogntog, siger Mårten Johansson.

 

I Sydafrika har man, som det fremgår af billedet, i mange år anvendt modulvogntog til transport af farligt gods.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com