Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Groundhandlere lammede SAS

Søgeord:

27. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Medarbejderne i SAS Ground Handling (SGH) nedlagde torsdag aften arbejdet i to en halv time.

Medarbejderne i SAS Ground Handling (SGH) nedlagde torsdag aften arbejdet i to en halv time.Arbejdsnedlæggelsen skyldtes, at SAS i sidste uge opsagde fem lokalaftaler for de cirka 900 medarbejdere i SGH. Medarbejderne protesterede, og det kulminerede med et konfliktløsningsmøde i Dansk Industri torsdag.

 

Men der kunne ikke opnås enighed på mødet, og derfor nedlagde bagagemedarbejderne arbejdet kl. halv syv i aftes. Dagen før en af årets største rejsedage, i dag fredag, hvor der forventes op imod 100.000 rejsende i Københavns Lufthavn.

 

I to og en halv time stod alle SAS-fly derfor stille, og de berørte rejsende måtte væbne sig med tålmodighed indtil kl. 21, hvor SGH-medarbejderne genoptog arbejdet.

 

- Efter en aftale med firmaet om at udsætte opsigelsen af lokalaftalerne med en måned, som derved giver os mulighed for i ro og mag at forhandle noget fornuftigt hjem til begge parters fordel, samt ansættelse af 30 nye kollegaer, gjorde udslaget, at kollegaerne valgte at genoptage arbejdet kl. 21.30, skriver SGH Klubben på sin hjemmeside og uddyber:

- Det er vigtigt at pointere, at kollegaerne udtrykte frustrationer og utryghed omkring den nuværende situation. Men det var lige så vigtigt for kollegaerne at sende det budsskab, at man udtrykte frustrationen netop i dag (i går, red.), så man undgik at genere alle danske feriegæster, som i den kommende weekend og næste mange weekender skal have deres ferie.

 

SAS Ground Handling håndterer også fly for selskaber som Lufthansa, Icelandair, LOT og Widerøe. Derfor var de selskaber også berørt af arbejdsnedlæggelsen.

/anga

(Foto: SGH-Klubben)

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com