Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Göteborg havn storinvesterer

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Har bestilt to af verdens største containerkraner

Har bestilt to af verdens største containerkranerContainerterminalen i Göteborgs Hamn, APM Terminals Gothenburg AB, køber to nye super post pananmax-kraner, der er verdens største kraner til lastning og losning af containere.

 

Samtidigt investerer havnen i to ny jernbanekraner og et nyt spor som går direkte ud på terminalen.

 

Den nye infrastruktur skal være på plads i løbet af 2014.

 

I dag er der otte containerkraner, to jernbanekraner og fem spor på containerterminalen i Göteborgs Hamn, APM Terminals Gothenburg AB. Nu ruster terminalen sig til fremtiden og investerer i yderligere to nye 45 meter høje super post panamax-kraner, to jernbanekraner og et nyt spor direkte ud på terminalen.

 

- Med de nye kraner regner vi med at forøge produktionskapaciteten med 50 procent på de store fartøjer. De øger også kapaciteten ved at kunne håndtere flere anløb samtidig, forklarer Keld Pedersen, der er adm. direktør, ved APM Terminals Gothenburg.

Containerkranerne bliver afskibet til Göteborg og bygges op på stedet i oktober 2014.

 

APM Terminals overtog driften af containerterminalen i Göteborgs Hamn i januar 2012. I koncessionsaftalen lå der et investeringsprogram på 800 millioner svenske kroner. Ordren på de nye kraner er en del af investeringsprogrammet, som løber frem til 2017.

 

- APM Terminals satsning i terminalen befæster vores rolle som Skandinaviens primære godsnav. Investeringerne gavner hele Sveriges industri og næringsliv, siger Magnus Kårestedt, der er administrerende direktør ved Göteborgs Hamn AB.

 

Samtidigt er der gang i flere andre store udviklingsprojekter i havnen, blandt andet renovering af 900 m kaj i containerterminalen, byggeri af et stort importlager i samarbejde med DB Schenker og planlægning af en LNG-terminal.

Foto: Arkivbillede fra Containerterminalen i Göteborg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com