Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Håber på Vestagerreaktion

Søgeord:

28. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1386 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL: Rygter i PostNord-sagen må skærpe Vestagers interesse.

Rygterne om en snarlig statslig redningsplan for PostNords danske forretning får DTL – Danske Vognmænd til at håbe på EU-indgreb, efter nyt brev fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Det skriver brancheorganisationen på sin hjemmeside.

 

Kommissionens Generalkonsulat for Konkurrence er, efter DTL-Danske Vognmænds henvendelse tidligere på året, nu i kontakt med de danske myndigheder om PostNord-sagens håndtering, skriver Margrethe Vestager i et brev til DTL i indeværende uge. Med det nyligt afholdte møde i PostNord-kredsen tyder meget på, at der kan blive brug for skærpet opmærksomhed:

 

- Hvis PostNord-kredsen er på vej til at barsle med en fornyet statsstøtte i én eller anden form, som rygterne forlyder, er det ikke alene et nyt frontalangreb på vognmandserhvervet, som alt for længe har døjet med konkurrenceforvridningen fra PostNord, men det er også en skattefinansieret forlængelse af pinen og det uafvendelige, slår DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, fast.

- Det tegner til, at man politisk er parat til – igen – at smide gode penge efter dårlige. Jeg er fuldstændig klar over, at sagen er kompliceret og at der er mange hensyn at varetage, men det er for mig at se ikke en løsning at finde skattekroner til én eller anden statsstøttemodel, statsgarantier til ekstern lånoptagelse eller andre kreative modeller, hvis resultat uvægerligt er, at man konkurrenceforvrider, og dermed undergraver det private erhvervsliv på distributionsmarkedet. Det er faktisk skandaløst, fortsætter Erik Østergaard.

Nyttige oplysninger

- Jeg er meget glad for at Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fundet DTLs informationer om sagen nyttige og har fundet anledning til at tage kontakt med de danske myndigheder om sagen. Det synes jeg er den helt rigtige vej frem.

 

I sit seneste svar til DTL om sagen skriver Margrethe Vestager bl.a.:

»Kommissionen Generaldirektorat for konkurrence er i kontakt med de danske myndigheder vedrørende PostNord mhp. at undgå foranstaltninger, der kan fordreje konkurrencen. Dine oplysninger er nyttige i den sammenhæng.«

 

- Hverken skatteyderne, forbrugerne af distribution eller distributørerne, som DTL repræsenterer en del af, kan være tjent med, at man både hælder penge ned i et sort hul og samtidig ødelægger et erhvervs mulighed for at klare sig på markedet. Der må simpelthen være nogle ansvarlige politikere, som tør drage konsekvensen at det morads, som PostNord står i, uden at sende regningen videre til DTLs medlemmer, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com