Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Håb om hurtigere vej til Bornholm via Ystad

Søgeord:

6. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2313 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen lagde i går onsdag vejen forbi Ystad Havn i Skåne, Sveriges 10. største godshavn. Besøget handlede om mulighederne for en endnu hurtigere vej fra Bornholm til resten af Danmark via Ystad for de cirka 1,3 millioner rejsende på årsbasis.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen lagde i går onsdag vejen forbi Ystad Havn i Skåne, Sveriges 10. største godshavn. Besøget handlede om mulighederne for en endnu hurtigere vej fra Bornholm til resten af Danmark via Ystad for de cirka 1,3 millioner rejsende på årsbasis.Under besøget oplevede Kristian Pihl Lorentzen de trafikale flaskehalse, der opstår på adgangsvejen fra Ystad Havn i forbindelse med et færgeanløb.

 

En opgradering af infrastrukturen nord for Ystad Havn har potentiale til at give en hurtigere vej mellem Bornholm og resten af Danmark.

 

Kristian Pihl Lorentzen:

 

- Rigtig mange danskere benytter hvert år Ystad Havn for at komme til Bornholm, og det er vigtigt, at de kan komme hurtigt til og fra havnen. På baggrund af mit besøg vil jeg tage kontakt til mine svenske politiske kollegaer for at høre om mulighederne for at udbygge adgangsvejen.

96 procent af alle færgepassagerer til Bornholm benytter overfarten Ystad-Rønne, og forholdene for danskerne er vigtige for Ystad Havn.

 

- Vi har en tæt dialog med vores danske samarbejdspartnere, politikere og andre aktører, da vi ser os selv som en del af den danske infrastruktur. Derfor er det vigtigt for os, at Kristian Pihl Lorentzen tog sig tid til at se og høre om muligheder og udfordringer for Ystad Havn”, siger havnens adm. direktør Björn Boström.

 

Ystad Havn er Sveriges tredje største færgepassagerhavn og tiende største godshavn. Fra Ystad afgår der dagligt mellem tre og otte færger til Rønne på Bornholm og seks færger til Swinoujscie i Polen.

 

Foto: Ystad Havn, Sveriges 10. største godshavn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com