Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hærvejsmotorvej tættere på

Søgeord:

28. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Midtjylland skal i løbet af de næste 15 år, til en pris af op mod 20 milliarder kroner, have en ny motorvej, der kan aflaste den pressede E45 langs Jyllands østkyst.

Midtjylland skal i løbet af de næste 15 år, til en pris af op mod 20 milliarder kroner, have en ny motorvej, der kan aflaste den pressede E45 langs Jyllands østkyst.Torsdag har Transportministeriet udsendt en såkaldt strategisk analyse, der kommer med de tre bedste bud på, hvordan en ny linjeføring op gennem Jylland kan komme til at se ud.

 

Den ene linje kan gå ad hovedvejen mellem Vejle og Viborg – også kendt som Hærvejslinjeføringen. Den motorvej vil komme til at passere vest om Vejle med tilslutningen til E20 ved Kolding og E45 ved Haderslev. Motorvejen vil blive 167 kilometer lang og vil sno sig vest om Silkeborg og støde på E45 mellem Randers og Aalborg. Prisen for den løsning vil komme til at ligge på 20 milliarder kroner.

En anden mulighed er den såkaldte vestlige linjeføring, der vil komme til at genbruge dele af den nye motorvej mellem Vejle og Herning. Her er tale om en korridor, der går via Herning mellem tilslutningen til den nordlige del af E45 og så til Haderslev i syd. Den korridor vil strække sig over 146 kilometer og komme til at koste omkring 15,4 milliarder kroner.

 

Som sidste bud i Transportministeriets rapport ligger den ‘østlige linjeføring’. Det er den korteste af de tre korridorer med sine 135 kilometer og skabe en motorvejsforbindelse mellem Viborg og Aarhus via Silkeborg. Den vil samtidig komme til at følge den nuværende A13-rute mellem Vejle og nordpå. Samlet pris for denne linjeføring anslås at blive på 17,6 milliarder kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com