Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hamborg: 50 år med containerskibe

Søgeord:

7. juni 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

240 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Containersuccesen startede i 1968.

 

I disse dage markerer havnen i Hamborg, at det er 50 år siden, American Lancer lagde til i den tyske havneby og således markerede starten på en meget succesrig containerforretning.

 

American Lancer var nemlig det første dedikerede containerskib, der blev håndteret i Hamborg Havn, da det 213 meter lange amerikanske skib ankom til den tyske by 31. maj 1968.

 

Angela Titzrath, bestyrelsesformand i HHLA:

 

- Ankomsten af det første fuldt containeriserede skib for 50 år siden åbnede et vigtigt kapitel i Hamborg Havn. Takket være fremsynet hos den daværende senator for økonomiske anliggender, Helmuth Kern, blev kravene mødt i tide til at sikre, at Hamborg kunne profitere fra containerteknologiens revolution af logistiksektoren. Havnen blev en vigtig hub for verdenshandlen. Som serviceudbyder for industrilandet Tyskland har havnen i Hamborg givet et betydeligt bidrag til vækst og velstand. Flere end 150.000 jobs i regionen afhænger af havnen og en fjerdedel af al tysk udenrigshandel håndteres i dag af terminals faciliteter. Mange varer kan derfor bære stemplet ”Håndteret i Hamborg”, siger Angela Titzrath.

Hamborg Havn er Europas tredjetravleste containerhavn – kun overgået af den største i Rotterdam samt Antwerpen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com