Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Handelsoverskuddet steg med 3,4 mia. kr.

Søgeord:

10. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I april steg eksporten 1,7 pct., mens importen faldt med 5,5 pct. Det betyder, at handelsoverskuddet voksede med 3,4 mia. kr. til i alt 7,8 mia. kr, oplyser Danmarks Statistik.

I april steg eksporten 1,7 pct., mens importen faldt med 5,5 pct. Det betyder, at handelsoverskuddet voksede med 3,4 mia. kr. til i alt 7,8 mia. kr, oplyser Danmarks Statistik.Set over tre måneder har udenrigshandlen med varer dog haft et stabilt niveau med et lille fald i eksporten på 1,0 pct. og en stort set uændret import. Det viser tallene eksklusive skibe og fly mv., når der korrigeres for normale sæsonudsving.

 

Over de seneste tre måneder faldt eksporten med 1,0 pct., trods en stor stigning i salget af minkskind til især Hongkong. Stigningen kunne dog ikke opveje faldet i salget af bl.a. brændsel og lægemidler til en større række lande.

I samme periode var niveauet af importen stort set uændret. Det dækker dog over betydelige udsving mellem varegrupper og lande. Således opvejes en stigende import af brændsel fra især Rusland af faldende import af bl.a. mobiltelefoner og bærbare computere fra især Sverige og Nederlandene samt elektricitet fra især Sverige.

 

I de seneste tre måneder faldt samhandlen, dvs. summen af import og eksport, med ni ud af ti af vores største markeder. Kun samhandlen med vores tiendestørste marked, Polen, steg. Til syv af vores ti største markeder faldt både eksporten og importen. I forhold til Nederlandene kunne en øget eksport ikke opveje et fald i importen. Tilsvarende kunne en større import fra Storbritannien ikke opveje et fald i eksporten.

For januar-marts 2013 er importen justeret ned med 0,5 mia. kr., mens eksporten er uændret. For 2012 er eksporten justeret op med 0,1 mia. kr., mens importen er reduceret med 0,1 mia. kr.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com